Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Az E. csoport első két köréről egy kicsit másképp

Svájc teljes kerettel készülhet a torna folytatására

2018. június 27. - Ragentleman

Az E. csoport küzdelmei során felvillant pár röpke másodperc erejéig a szerb albán albán ellentét, hiszen Szerbia ellen, pont Svájc két albán származású csillaga, Xhaka és Shaqiri fordították meg a találkozót (2-1), mindketten kezükkel kétfejű sast (albán jelkép) formálva ünnepelték góljukat. Szó volt mindkettőjük eltiltásáról, azonban, végül csak pénzbírságra kötelezték őket. Így tehát mindketten ott lehetnek a csoportkör záró mérkőzésén, és mivel vélhetően tovább is lépnek a svájciak, az egyenes kieséses szakaszban is. Svájc remekül kezdte a világbajnokságot, hiszen a csoport toronymagas esélyese Brazília ellen sikerült kihúznia döntetlenre az első találkozót, majd a szerbek ellen is sikerült 1 gólos hátrányból megfordítaniuk a mérkőzést. Ennek köszönhetően, most kényelmes helyzetből várhatják a záró fordulót, hiszen egy döntetlen esetén is továbbjutást ünnepelhetnének, a másik mérkőzéstől függetlenül, ráadásul, ezt a meccset, az eddig pont és gól nélküli Costa Ricával szemben kell lejátszaniuk.

Majdnem ráfázott Shaqiri és Xakha a gólörömére, de végül megúszták az eltiltást. (Fotó: Getty Images Hungary/Index)

Szerbia szintén jól kezdett, hiszen, első mérkőzésüket behúzták a costa ricaiak ellen, majd a vezetést is megszerezték Svájc válogatottja ellen, csak hát jöttek az ellenfél sztárjai. Mondjuk itt halkan megjegyezném, hogy a robusztus szerb támadót Aleksandar Mitrovicot ketten rántották le a 66. percben, a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig érthetetlen módon nem ítélt tizenegyest, még jó, hogy van videobíró. Ne becsüljük azonban le Szerbiát, hiszen, jó játékerőt képviselnek azért ők is, fizikumban pedig nincs párjuk a csoportban, a brazilok ellen is erre építhetnek. Ha sikerül felülmúlni a világbajnoki csúcstartót, akkor azzal a továbbjutást is kivívja, története során ezen a néven először déli szomszédunk.

Brazília Svájchoz hasonlóan szintén továbbjut egy döntetlennel a csoportból, ebben az esetben csak az első helye foroghat kockán, viszont a vereség könnyen a kiesésükhöz vezethetne. Azért, hogy ez ne forduljon elő, főleg a támadó szekció tehet a legtöbbet. A Neymar és Coutinho fémjelezte válogatott eddig nagyon meggyőző volt támadásépítés során, és ha javítanak a helyzetkihasználáson, akár messzire is juthatnak. Papiforma szerint nem állhat az útjukba Szerbia, de látva az F csoport eseményeit, bármi megtörténhet itt is. Mindenesetre a négy évvel ezelőtti hazai világbajnokság kudarca után, biztosan nagyon szeretnék kiköszörülni a csorbát idén.

Costa Rica esetében csak a tisztes helytállás maradt a világbajnokságon, hiszen biztosan búcsúznak a tornától a Svájc elleni mérkőzéssel. Ahhoz, hogy szép legyen a búcsú, nem ártana megszerezniük az első találatukat a világversenyen, ha ezzel esetleg egy győzelmet is begyűjtenének, azzal a csoport végeredményének alakulásába is beleszólhatnának, mint ahogy tette azt például délután Dél-Korea.

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr9114076293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása