Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Az F. csoport első két köréről egy kicsit másképp

Még minden hely kiadó, bárki továbbjuthat, és bárki kieshet

2018. június 27. - Ragentleman

Kifejezetten érdekesnek ígérkezik az F. csoport 3. köre, hiszen ez az egyetlen csoport a tornán, amelyben az utolsó mérkőzések előtt még nem dőlt el semmi, azaz még bárki kieshet, és bárki tovább is juthat. A legkevesebb esélye a 0 pontos, utolsó helyezett Dél-Koreának van, hiszen neki nem csak el kéne vernie a címvédő Németországot, de még a Mexikóiak győzelméért is epekedniük kell majd. Persze alapvetően is talán őket lehetett várni a legkevésbé a csoportból való továbbjutásra, de mivel a csoportban eddig minden mérkőzés 1 gólos sikerrel zárult, akármi megtörténhet. Az első meccsükön némileg szerencsétlen módon egy tizenegyessel maradtak alul csak a svédekkel szemben, majd a másodikon is egy korai büntetővel kerültek hátrányba, amelyet Mexikó a második félidőben megduplázott, így csak a szépítés jutott osztályrészül a Son Heung-Min vezérelte ázsiai csapatnak. Eddig azért egyértelműen a csoport leghalványabb teljesítményét nyújtották, ennek ellenére, egy kis szerencsével, akár tovább is léphetnek Mexikóval karöltve, de sehogy máshogy.

Mexikó viszont hiába mutatott eddig lenyűgöző játékot és verte el mindkét riválisát, ha az utolsó csoportmeccsén netán vereséget szenvedne a zártan védekező svédekkel szemben, valamint Németország is diadalmaskodna, könnyen lehet, hogy végül ők intenének búcsút a tornának. Lehet, hogy mindez igazságtalan lenne, de továbbra is gólokra játsszák a focit, persze azért nem kell félteni a közép-amerikaiakat, már csak azért sem, mert azért Svédország játéka sem a legmeggyőzőbb eddig a tornán. Mindenesetre, Mexikó várja a legkedvezőbb helyzetből az utolsó kört, hiszen nekik egy döntetlen is elég, nem csak a továbbjutáshoz, de az első hely megszerzéséhez is.

A svédeknek némiképp szerencsétlenül alakul ez a világbajnokság, hiszen, ugyan elverték a koreaiakat az első körben, de közben a torna meglepetését szolgáltatva Mexikó pedig elverte a németeket, majd ezt követően a 95. percben kaptak ki az addigra emberhátrányban futballozó Németország ellen, így az utolsó körben nagy eséllyel győzniük kell majd az eddig hibátlan mexikóiak ellen. Nehéz ugyan legyőzni a főleg védekezésben domináló skandinávokat, viszont ez fordítva is igaz rájuk, ők is nehezen nyernek meccset, márpedig most arra lenne szükségük vélhetően. Mivel Mexikónak a döntetlen is elég, ez a svéd csapat pedig nem a gólérzékenységéről híres, lehet, hogy ez a találkozó is az unalomba fullad, a dán-franciához hasonlóan.

Ott száll a labda, minden bizonnyal a világbajnokság legszebb szabadrúgásgólját szerezte Toni Kroos a hajrában a svédek ellen. (Fotó: Stuart Franklin - Fifa/Getty Images)

Németország lehetett volna az első negatív meglepetést szolgáltató csapat a tornán, hiszen az első mérkőzésen elszenvedett vereség után, Svédország ellen is hátrányba kerültek, még az első félidőben. Aztán persze jött az egyenlítés a fordulás után, viszonylag hamar, ám az újabb gólt csak nem sikerült megszerezni, a 82. percben, pedig még nagyobb bajba kerültek, hiszen Jerome Boateng piros lapját követően emberhátrányba kerültek. Persze így sem adták fel, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Toni Kroos révén képesek voltak a maguk javára fordítani a mérkőzést a véghajrában. Kiemelhető még Julian Brandt játéka, aki mindkét eddigi mérkőzésén rúgott egy hatalmas kapufát, lehet Dél-Korea ellen már befelé pattan majd a lövése. Annyira még nem állt össze azért a címvédő játéka, ez az elmúlt két mérkőzésből is leszűrhető, de elég kicsi a valószínűsége, hogy a koreaiak ellen ne szerezzék meg a győzelmet, és ezzel továbbjussanak, már ha a másik mérkőzés is úgy alakul.

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr1914076295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása