Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Álom, vagy realitás?

Franciaország másodszor, Horvátország először nyerhet világbajnokságot

2018. július 15. - Ragentleman

Egy párhuzamos univerzumban, nem lett volna ilyen őrült ez a világbajnokság, és nagy tétben lehetne fogadni Franciaország végső győzelmére, a világbajnoki döntőben. Azonban, már csak a korábbi, mesébe illő meglepetések tömkelege is, pénzünk megóvására int inkább minket. Emlékezzünk akár, csak a németek elleni dél-koreai fricskára, vagy a házigazda oroszok szereplésére Spanyolország ellen, és akkor folytathatnánk még tovább a sort, ha mást nem, a horvátok döntőbe jutásával.

El is érkeztünk akkor a legnagyobb szenzációhoz, mégpedig a horvát döntőzéshez. Noha az útjuk nem volt azért kifejezetten rögös, legalábbis olyan szempontból, hogy Dániát, valamint Oroszországot elintézni, azért nem tűnik olyan nagy feladatnak. Viszont azért olyan ellenfeleket is legyőztek Argentína és Anglia személyében, akiknél papíron azért gyengébbnek mondhatóak, tehát összességében, ez óriási bravúr, a Közép-Európai válogatottak szintjét nézve különösen az. A horvátok eddigi legnagyobb sikere világversenyen, az 1998-ban szerzett bronzérmük, érdekesség, hogy ott pont, a későbbi győztes franciáktól kaptak ki az elődöntőben. Úgy tűnik, eljött tehát a nagy visszavágás ideje, és ugyan jóval fáradtabb ez a horvát csapat - igaz, főleg mindezt magának köszönheti - de miért ne csinálhatnának még nagyobb csodát.

1998-ban Davor Suker vezetéshez juttatta Horvátországot a franciák ellen, most nem csak vezetni, hanem nyerni is szeretnének déli szomszédaink. (Forrás: Reuters)

Franciaország győzelmét vetíti elő, gyakorlatilag minden, ami mégis Horvátország mellett szólhat, az a franciák helyzeti előnyéből adódó elbizakodottsága, valamint a horvátok morális erejét jelentősen megnövelő bravúrsorozat, amivel a döntőig jutottak. A gallok nagyon magabiztosan játszottak az egész világbajnokság ideje alatt, és már a tornát megelőzően is a fő esélyesek között tartották számon őket. Ennek megfelelően játszott tehát az előző EB ezüstérmese, és el is jutottak a döntőig, melyet vélhetően ezúttal nem szeretnének elbukni. A végső győzelemmel kapcsolatban mellettük szól keretük, amely az egyik legerősebb a torna csapatai között, védelmük nagyon stabil, támadásban életveszélyesek, és rengeteg olyan egyéniségük van, aki egyedül is képes eldönteni egy mérkőzést.

A horvátok óriási sikert értek el már azzal is, hogy eljutottak a döntőbe, még akkor is, ha azért a franciáknál jóval gyengébb csapatokat kellett ezért megverniük. Talán ez is lehet az egyik különbség a mai mérkőzésen, ugyanis most olyan csapattal találkoznak, amelyben egyértelműen ott vannak azok a játékosok, akik, pont az ilyen nagy mérkőzéseken villannak meg, még ha teszem azt, eddig nem is játszottak jól. A világbajnokságok varázsa akaratlanul is megfogja az embereket, így kis túlzással, a fél világ a horvátok sikeréért szurkol majd, remélve, hogy továbbélik tündérmesébe illő álmukat. Ma tehát eldől az is, hogy a realitás és Franciaország, vagy az álom és Horvátország győzedelmeskedik-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr8114112441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása