Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapamustra - Panama - G. csoport

A világbajnoki újonc boldogsága

2018. június 16. - Ragentleman

Elkezdődött 21. futball világbajnokság, Panama VB újoncként lép majd pályára 18-án Belgium ellen. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük. Nézzük tehát az G csoportot és benne a panamai válogatottat.

Panama személyében világbajnoki újoncot is avatunk tehát idén, a válogatott legnagyobb sikerei eddig két Arany-kupa ezüstérem, de most ez a világbajoki kijutás valószínűleg minden eddigi eredménynél jobban felcsigázza szurkolóikat. Európai légiósból is akad a csapatnál, igaz csak a szlovák és a román ligából, valamint spanyol és belga alacsonyabb osztályú csapatokból, de emellett MLS-ben futballozó játékos is van a keretben.

Nagyon zártan, az előretolt ék kivételével, minden játékost bevonva védekezik a panami csapat, amely azonban így is könnyen megzavarható, felívelt labdákkal és fizikai küzdelmekkel elől. Támadásban a sebességükben és kontráikban rejtőzhet erejük, de ahhoz persze előbb a labdát kell majd megszerezniük. Hernán Gómez szövetségi kapitány a 4-2-3-1-es vagy az 5-4-1-es felállásnak szavaz majd bizalmat valószínűleg, és nagy hangsúlyt fektet majd a védekezésre, mi mást is tehetne ilyen erős ellenfelekkel szemben.

Jaime Penedo (Dinamo Bukarest) helye biztos pont a kapuban.

A védelem jobb oldalán Michael Murillo (New York Red Bulls), vagy Adolfo Machedo (Huston Dynamo) kaphat szerepet. A védelem közepén, attól is függően, hogy 2 vagy 3 belső védővel játszanak, Fidel Escobar (New York Red Bulls), Felipe Baloy, és a csapatkapitány Román Torres (Seattle Sounders) szerepelhet. Balhátvéd pozícióban Luis Ovalle, vagy a dunaszerdahelyi idegenlégiós Éric Davis léphet pályára.

A két védekező középpályásként Aníbal Godoy (San Jose Earthquakes), valamint Gabriel Gómez játszhat, csereként az eredetileg jobbszélső Valentin Pimentel kaphat szerepet itt. Bal szélen José Luis Rodríguez, vagy Ricardo Ávila (mindkettő Gent II) kaphatja meg a lehetőséget, míg jobb szélen Yoel Bárcenas szerepelhet. Amennyiben irányítóval a kezdőben játszana a válogatott, a poszton a jobb szélen is bevethető Armando Cooper játszhatna.

Középcsatár poszton a 37 éves Blas Pérez, vagy a 36 éves Luis Tejada  játszhat, tehát rutinosabb játékosokban bízik elsősorban a kapitány, de Gabriel Torres, vagy a spanyol harmadosztályban futballozó Ismael Díaz is pályára léphet itt csereként.

Panamának már az hatalmas dicsőség, hogy kijutott története során először a világbajnokságra, és valljuk be, ha csak pontot szereznének, a csoportba, vagy gólt lőnének is, nemzeti ünnepként élnék meg a közép-amerikai alakulatnál. Csoportjukban Anglia és Belgium is fényévekre van a csapat erejétől, így talán Tunézia az egyetlen, aki ellen lehet keresnivalójuk a panamaiaknak.

Tipp a csoportban: 4. hely
Tipp a végső helyezésre: csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr2214052162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása