Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Mexikó - F. csoport

Sokan búcsúzhatnak idén a világbajnokságoktól, kérdés melyik körben

2018. június 14. - Ragentleman


Ma elkezdődik 21. futball világbajnokság, este 5 órakor össze is csap a nyitómeccsen a rendező Oroszország és Szaud-Arábia. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük. Nézzük tehát az F csoportot és benne a mexikói válogatottat.

Mexikó válogatottjában mindig ott a jó szereplés reménye, de talán most nem bízhatnak annyira a hosszabb menetelésben, válogatottjuk nagyobb nevei már igencsak kiöregedőben vannak és új reménységből nincs túl sok, és bár selejtezőcsoportjukból elsőként léptek tovább, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy megállják a helyüket erősebb európai és dél-amerikai csapatokkal szemben. Sok játékos, köztük például Rafael Márquez, aki korszakos játékosa volt a válogatottnak, az utolsó tornájukon vehetnek részt, bizonyára szeretnék megszépíteni a búcsút.

Védelmük egy kissé fejetlen, főleg, ha gyors támadásokat vezetnek ellenük. Viszont nagyon jól lőnek távolról, akár kiszorított helyzetből is. Emellett elmondható, hogy kombinatív gyors támadásokat vezetnek, amelyeket általában le is tudnak zárni, így ritkán tudják megkontrázni őket az ellenfelek. A leggyakoribb felállás a 4-1-4-1 ami könnyen át tud alakulni 4-3-3-ba, könnyen megy át így védekezésből támadásba és viszont, Juan Carlos Osorio alakulata.

A kapuban Guillermo Ochoa (Standard Liége) kezdhet, cseréje a hazai bajnokságban játszó, veterán Jesús Corona (37) lehet.

A jobbhátvéd poszton két inkább belső védőként funkcionáló játékos szokott szerepelni a csapatban Carlos Salcedo (Frankfurt) vagy a fiatal Edson Álvarez. Belső védő poszton, a már említett Salcedo, valamint tapasztaltabb hátvéd, Héctor Moreno (Real Sociedad) és Hugo Ayala jut a leggyakrabban játéklehetőséghez a kapitánynál. Általában már csak jolly-jokerként lép pályára a 39 éves Rafael Márquez, aki ha megkapja a lehetőséget, az ötödik világbajnokságán játszhat. Balhátvédként, a bal szélső támadó pozícióból hátravont Jesús Gallardo szerepelhet.

A védelem előtt szűrőként az egyébként főleg jobbhátvédként játszó Miguel Layún (Sevilla), vagy Héctor Herrera (Porto), esetleg a már említett Márquez biztosíthat. A középpálya közepén, a csapatkapitány Andrés Guardado (Betis), a fiatalabb dos Santos testvér Johnathan, vagy Érick Gutiérrez juthat lehetőséghez. Persze játszott már itt Carlos Vela, vagy épp Giovani dos Santos is.

Az idősebb dos Santos és Vela is szokott jobb szélsőként szerepet kapni, valamint Jesús Corona (nem a kapus) is. Bal oldalon Hirving Lozano, illetve Javier Aquino kaphatja meg a lehetőséget, bár az oldalaknak nincs is nagy jelentősége, mivel gyakran cserélik pozíciójukat a támadók. A középcsatár, pozíciós játékfelfogás esetén inkább Oribe Peralta lehet, míg kontrajáték esetén Chicarito (West Ham), vagy Raul Jiménez (Benfica) sebességére építhetnek.

Csoportjukból a továbbjutásért valószínűleg Svédországgal kell majd megküzdeniük, és nem lesz egyszerű feladat legyűrniük az északi csapatot. Ha tovább lépnek is a csoportból, nem érzek akkora erőt ebben a mexikói válogatottban, hogy sokáig eljussanak.

Tipp a csoportban: 3. hely
Tipp a végső helyezésre: csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr6114046810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása