Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Dél-Korea - F. csoport

Sorozatban a 9. vb-re készülve

2018. június 16. - Ragentleman

Elkezdődött 21. futball világbajnokság, a mai nap 4 párharcot is rendeznek. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük. Nézzük tehát az F csoportot és benne a dél-koreai válogatottat.

Sorozatban a 9. világbajnokságára készülhet Dél-Korea, mellyel Ázsia rekorder, csapatukban jelenleg a legnagyobb sztár a Tottenham támadója Son Heung-min. Az ő játékán sok múlhat, mondjuk az jó kérdés, hogy mire mehet egy játékos, ha a csapat mellette gyengén szerepel. Mindenesetre nagy meglepetés lenne, ha komoly eredmény érnének el ezen a világversenyen.

Erre a koreai válogatottra nem annyira jellemző, az a rengeteg mozgáson alapuló agilis futball, mint ami pár éve az elsődleges fegyvere volt a csapatnak, viszont sokkal masszívabb, fizikumban erősebb lett a gárda. Az egyéni megoldások, villanások amikben leginkább bízhat a csapat, de támadásban kicsit fantáziaszegények az ázsiaiak. A 4-4-2-es felállást erőlteti leginkább Shin Tae-Yong kapitány, melyben a széleken próbálnak rést találni az ellenfeleken, és középen lövőhelyzeteket kialakítva, tartják tűz alatt a csapatok kapuját.

A kapuban Kim Seung-Gyu, vagy Jo Hyeon-uh szerepelhet majd. A jobbhátvéd poszton Park Ju-ho foglalhat helyet. A két belső védő Kim Young-gwon, valamint Jang Hyun-soo lehet, míg a bal oldalon, Lee Yong kaphat szerepet.

Védekező középpályásként a csapatkapitány, a Swanseaban szereplő Ki Sung-yeon és Jung Woo-young helye biztos. A jobb szélen a mindkét oldalon bevethető Lee Jae-song, vagy Lee Seung-Woo (Hellas Verona) játszhat, mivel a Dijon középpályása Kwon Chang-hun sérülés miatt lemarad a tornáról. A bal oldalon Kim Min-uh szerepelhet, cseréjeként Koo Ja-cheol (Augsburg), vagy Mun Seo-min léphet pályára.

A két csatár egyikeként, a keret legértékesebb tagja, a Tottenham futballistája Son Heung-min kaphat szerepet. A másik támadó pedig Hwang Hee-chan a Red Bull Salzburg játékosa lehet, Cseréjükként Kim Shin-uk szerepelhet.

Már az hatalmas fegyvertény lenne, hogy ha a csoportjukból tovább tudna jutni a koreai csapat, de legalábbis a náluk jóval erősebbnek tűnő svédek és mexikóiak megelőzésére lenne ehhez szükség. Nyilvánvalóan nem lefutott még egyik párharc sem, és akár körbeverés is kialakulhat a 2. helyért, de nagy meglepetés lenne a továbbjutás tőlük.

Tipp a csoportban: 4.hely
Tipp a végső helyezésre: csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr114051428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása