Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Japán - H. csoport

Élet a nemrég menesztett kapitány után.

2018. június 19. - Ragentleman

Elkezdődött 21. futball világbajnokság, ma az utolsó kvartett csapatai is bemutatkoznak a tornán. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük. Nézzük tehát az G csoportot és benne a japán válogatottat.

Talán az egyik legérdekesebb történet ezen a világbajnokságon Japáné, hiszen remekül sikerült a kvalifikációs időszak, és elsőként jutott ki a gárda a tornára Ázsiából. Azonban ezt követően Vahid Halilhodzic szövetségi kapitány kísérletezésképp kipróbált jó pár fiatalt barátságos mérkőzéseken, és mivel itt nem születtek jó eredmények a vezetőség eltávolította visszaesés címszóval. Állt vajon valami más is a háttérben, vagy egyszerűen csak túlságosan eredmény orientált a Japán szövetség, azt nem tudni, viszont az biztos, hogy ez nem tett túl jót a csapatnak.

Korábban már Julen Lopetegui (spanyol szövetségi kapitány, közvetlenül a vb előtt menesztették) kapcsán már beszéltem róla, hogy nem túl szerencsés ilyen közel egy tornához ennyire merészen változtatni. Viszont ha mást nem is azt elmondhatjuk a spanyol incidensnek köszönhetően, hogy nem Akira Nishino lesz a tornán legrövidebb ideje regnáló kapitány. Az új mesternek mindössze 3 felkészülési mérkőzés jutott a világbajnokság előtt, hogy összerakja csapatát, és felvázolja elképzeléseit. Mindenesetre úgy tűnik, hogy végül a 4-2-3-1-es felállásnál kötött ki a szakember, de mindenesetre nagyon nehéz feladat előtt áll, ha tovább akar lépni csapatával a csoportból. A japánok képesek felpörgetni a játékot a másodperc tört része alatt, illetve nemzetközi rutinnal bíró labdarúgók bőven akadnak a keretben, így a sebzett vad lehetősége mindig ott bujkál majd bennük, és ha gólt, gólokat lőnek, akkor ha mást nem a csoportküzdelmek során ráijeszthetnek bárkire. Védelemben azért jócskán akadnak hiányosságok, és a már említett kapitány váltás a csapaton belüli zavart is biztosan növelte.

A kapuban az utolsó mérkőzésen változtatott egyet az új kapitány, így lehet, hogy az ott beváló Higashiguchi Masaaki fog majd védeni. A másik eshetőség, hogy a Metz 35 éves hálóőrét Kawashima Eiji-t állítja majd a gólvonal elé a mester.

Jobbhátvéd poszton Sakai Gotoku (Hamburg), vagy Sakai Hiroki (Marseille) foglalhat majd helyet. Középhátvéd poszton a Southampton védője Yoshida Maya szerepeltetése tűnik ésszerűnek, hozzá Udea Naomichi, vagy Shoji Gen társulhat. Balhátvédként a már említett Sakai Gotoku mellett Nagamoto Yuto (Galatasaray) szerepelhet még.

Védekező középpályásként a csapatkapitány Hasebe Makoto (Eintracht Frankfurt), valamint Shibasaki Gaku (Getafe) kezdhet, helyükön pályára léphet Yamaguchi Hotaru, vagy Oshima Ryota. Támadó középpályásként Kagawa Shinji (Dortmund), vagy esetleg Honda Keisuke szerepelhet.

Jobb szélen Haraguchi Genki (Düsseldorf), vagy az imént már említett Honda, esetleg a középcsatárként is bevethető Muto Yoshinori (Mainz) juthat szóhoz. Bal szélsőként az Eibar támadója Inui Takashi, vagy Usami Takashi (Düsseldorf) kaphat helyet a csapatban. A középcsatár poszton a már említett Muto, vagy a Leicester City légiósa Okazaki Shinji, esetleg Osako Yuya (Köln) játszhat majd.

Friss kapitány ide vagy oda, én azért nem írnám le teljesen a japán válogatottat, ha képesek lesznek úgy felfogni a helyzetet, hogy a körülményeket nézve nincs veszítenivalójuk, még meglepetést is okozhatnak. Csoportjukban alapvetően a 4. helyre várom őket, de nehéz bármit is előre megtippelni a kvartettben.

Tipp a csoportban: 4.hely
Tipp a végső helyezésre: csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr4414057214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása