Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

A C. csoport első két köréről egy kicsit másképp

Vajon unalomba fullad az utolsó kör?

2018. június 26. - Ragentleman

Nem nevezhető gólgazdag csoportnak a C jelű kvartett, hiszen a legtöbb gól a francia-ausztrál meccsen született (2-1), és egy gólosnál nagyobb különbségű sikert sem ért el egyik csapat sem. Az utolsó körben az ezen a világbajnokságon még győzelem nélküli Ausztrália csap össze a tornán még gól nélküli Peruval. A kenguruk, ugyan némileg peches módon kaptak ki Franciaországtól - utólag befújt büntető, valamint Pogba szerencsés kapufás gólja - de Dánia ellen pont a videobírónak köszönhetően tartották életben továbbjutási reményeiket. Ha a peruiak ellen végre begyűjtik első győzelmüket, valamint a franciák elverik a dánokat is, akkor a továbbjutás is meglehet. Eddigi egyetlen gólszerzőjük a csapatkapitány Mile Jedinak, és itt jön az érdekesség, mindkettő gólját tizenegyesből szerezte, tehát azért nincsenek sokkal előrébb gólszerzés tekintetében Perunál, igaz a dél-amerikaikkal ellentétben, legalább büntetőből betaláltak.Ezeknek a büntetőknek köszönhetően azonban nincsenek teljesen reménytelen helyzetben a 3. kör előtt, igaz már nem a saját kezükben van a sorsuk.

Nem úgy, mint Dániának, akik jó formában vannak, és egy döntetlen is elég a záró körben a már továbbjutó franciákkal szemben a csoportból való továbbjutáshoz. A csapat húzóembere egyértelműen Christian Ericksen, aki Peru ellen gólpasszal vétette észre magát, Ausztrália ellen pedig szépségdíjas gólt szerzett. Elnézve a csoportban nyújtott produkciókat nem valószínű, hogy meg fognak szakadni a győzelemért egymás ellen Franciaországgal, és ez esetben egy békés döntetlennel mindkét csapat jól járhat. Ha azonban szerencséje lesz a semleges szurkolóknak, és az ausztráloknak, a franciák, ha mást nem presztízsből rámennek a győzelemre.

Hallo Dánia? Itt Antoine. Figyeljetek, játsszunk egy 3-3-at, rúgok egy mesterhármast, és feljövök a góllövőlistán, ja nem mellesleg mindketten továbbjutunk. Áll az alku? - Legalább sok gól látnánk. (Forrás: dailymail.co.uk)

Franciaország már továbbjutott csoportjából, így csak a csoportelsőség kérdése maradt az utolsó csoportmeccsükre, ha ugyan eredményben nem is kirívóan, de játékban mindenképp ellenfelei fölé nőttek eddig. Mivel a minimumnál többet eddig nem adtak ki magukból a világbajnokságon, feltételezhető, hogy a döntetlen elérésével tartják majd meg az első pozíciójukat. Talán mindez nem szép dolog, de ilyen a futball, aki eddig jobban igyekezett, vagy épp kellemesebb sorsolása volt, jobb helyzetből várhatja a csoportkör utolsó mérkőzését is. Hazájukban persze senki sem fogja leszidni őket, ha nem nyerik majd meg a dánok elleni találkozót is, velük kapcsolatban a kérdés inkább az, hogy hogyan tovább. A következő körben Nigériát, Izlandot, valamint Argentínát is kaphatja ellenfélként - igazából matematikailag a horvátok is szembe jöhetnek velük, de az szinte lehetetlennek tűnik - és nekem az a benyomásom, hogy még mindig nem állt össze teljesen ez a csapat, ezzel együtt természetesen még mindig a torna fő esélyesei közé tartoznak.

Peru szegény, nagy reményekkel érkezett ki a tornára, és a dánok ellen rögtön meg is szerezhették volna a vezetést büntetőből, de nem tették, majd milyen az élet, végül el is vesztették azt a találkozót, majd a következő körben a franciákkal szemben is gólképtelenek maradtak, így a hamar el is dőlt, szedhetik is a sátorfájukat. Az utolsó mérkőzésük azonban még hátravan, így tehát itt a lehetőség kozmetikázni az eddigi rosszabb eredményeken. Kicsit talán úgy is jellemezhetnénk a két utolsó csoportmeccset, hogy a két-két erősebb és gyengébb játékerőt képviselő csapat néz majd farkasszemet egymással. Őszintén szólva azon sem lennék meglepve, ha mindkét találkozón döntetlen születne, és egy felejthető csoportként hagynánk hátra a négy csapat küzdelmeit. Ami talán abból a szempontból vicces egy kicsit, hogy inkább ebben a csoportban lehetett várni előzetesen nagyobb izgalmakat, mint mondjuk a B. csoportban, aztán tessék, az utolsó másodpercekig éles párharcot láthattunk ott, ami leginkább Irán és Marokkó dicsérete.

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr7014073177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása