Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Szenegál - H. csoport

Felidézvén a 2002-es csodát

2018. június 19. - Ragentleman

Elkezdődött 21. futball világbajnokság, ma az utolsó kvartett csapatai is bemutatkoznak a tornán. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük. Nézzük tehát az G csoportot és benne a lengyel válogatottat.

Ezidáig egyszer jutott ki a világbajnokságra Szenegál válogatottja, és akkor egyből maradandót is alkotott, hiszen a 2002-es tornán, a csoportkörből Franciaországot is kiejtve, majd a nyolcaddöntőben Svédországot is búcsúztatva rögtön a negyeddöntőig meneteltek. Az akkori csapat kapitánya Aliou Cissé most a csapat szövetségi kapitányaként ténykedik, ráadásul kitűnően. Megtalálta a kellő összhangot a csapatban, rendet és fegyelmet tart, a játékosok pedig hallgatnak rá. Nem is véletlen, hogy a csapat védekezése is rendben van, ami különösen fontos lehet egy afrikai csapat esetében, hiszen, az, hogy agilisak támadásban, az általában igaz rájuk, viszont, hátul a legtöbbször hajlamosak könnyelműsködni.

Ennek a szenegáli válogatottnak tehát a szervezettségében rejlik legfőbb ereje, viszont ezzel párhuzamosan talán egy kicsit visszafogottabbak támadásban. Ahhoz, hogy a támadásik is hatékonyabbak legyenek, leginkább a csapat sztárja Sadio Mane tehet hozzá, aki ugyan az idény elején és a selejtezők során nem a legjobb formáját mutatta, az idény végére klubjában nagyon is belelendült. Így tehát, ha vállára veszi a csapatot, akár messzire is szárnyalhat az alakulat.

A kapuban Alfred Gomis (SPAL 2013) kezdhet, helyettese a Rennes kapuvédője Abdoulaye Diallo lehet.

A jobbhátvéd Lamine Gassama, vagy a fiatal, mindössze 19 esztendős Moussa Wagué lehet. A két középső védő minden bizonnyal és Kalidou Koulibaly (Napoli) és Salif Sané (Hannover) lesz. Pótlásukat az gyakorta védekező középpályásként szereplő Cheikhou Kouyaté (West Ham) a csapat kapitánya, vagy Kara (Anderlecht) oldhatja meg. A balhátvéd pozíció talán, amivel a legtöbb fejfájást okozta a csapat a kapitánynak, ám végül úgy tűnik az általában inkább a jobb oldalon futballozó Youssouf Sabaly (Bordeaux) játékával megtalálta számítását.

Védekező feladatokat ellátó középpályásként az Everton légiósa Idrissa Gueye mellett, a már említett Kouyaté, vagy Alfred N'Diaye (Wolwerhampton) szerepelhet. Inkább a támadásépítésben jeleskedő belső középpályások Cheikh N'Doye (Birmingham), valamint Badou Ndiaye (Stoke City). Esetleg játszhat középen, mintegy árnyékékként M'Baye Niang (Torino), valamint a csapat sztárja Sadio Mane (Liverpool) is.

Jobb szélen, ha nem épp Mane szerepel ott, a fiatal Ismaile Sarr (Rennes), vagy a Stoke légiósa Mame Diouf (30) játszhat. Bal oldalt, a már korábban említett Niang, valamint helyette Keita Baldé (Monaco) kaphat szerepet. Középcsatár poszton a legvalószínűbb választás Diafra Sakho (Rennes) lehet, de pályára léphet itt Moussa Konaté (Amiens), illetve a Bursaspor tapasztalt csatára Moussa Sow is.

A csoportból való továbbjutás reális cél lehet, de ahhoz nem szabadna nagyon hibázni, hiszen akár nüanszokon is múlhat egy csapat sorsa a H jelű kvartettben. Hazájukban erősebbnek tartják ezt a csapatot, mint a 2002-es VB hőseit, a kérdés már csak az, hogy valóban a pályán is meg tudnak-e ismételni, egy legalább akkora bravúrt.

Tipp a csoportban: 3. hely
Tipp a végső helyezésre: csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr8714058376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása