Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

A H. csoport első két köréről egy kicsit másképp

Nincs meglepetés, kiélezett küzdelem a végsőkig.

2018. június 28. - Ragentleman

Arra előzetesen is számítani lehetett, hogy a torna legkiegyensúlyozottabb csoportja lesz a kvartett, de hogy az utolsó kör előtt, a legkényelmesebb helyzetből a talán legesélytelenebbnek vélt páros, Japán és Szenegál indulhat, valamint, hogy a legesélyesebbnek vélt lengyelek már biztos kiesők, arra valószínűleg kevesen fogadtak volna a csoportküzdelmek előtt. Japán kezdte a bravúrok sorozatát, azzal, hogy 2-1-re felülmúlta Kolumbiát, a csoport nyitómeccsén, igaz, a torna első piros lapja révén, már a 3. perctől emberelőnyben futballozhattak a dél-amerikaik ellen, sőt a szabálytalanság miatt megítélt büntetőt is értékesíteni tudták. A második Szenegál elleni mérkőzés már nem kezdődött ilyen jól az ázsiaiaknak, hiszen Mané szerencsés gólját követően, már a 11. percben hátrányba kerültek, ám kétszer is képesek voltak egyenlíteni, így talán nekik van a legnagyobb sanszuk jelenleg a továbbjutásra. Ahhoz, hogy a nyolcaddöntőbe lépjenek, egyetlen dologra van szükség, ne kapjanak ki a záró fordulóban a nulla pontos Lengyelországtól. Azonban ha a lengyelek, sebzett vadként megrázzák magukat, ahogy tette azt Peru, vagy akár Dél-Korea, és netán elvernék az eddig meggyőzőbb japánokat, a szigetországiak még mindig bízhatnak a szenegáli győzelemben, bár erre alapozni azért nem sok jót sejtetne, főleg Kolumbia Lengyelország elleni formáját elnézve.

Szenegál már egy fokkal gondterheltebben készülhet a Kolumbia elleni csatára, hiszen, James Rodríguezék lefutballozták a lengyeleket, így azért jóval nehezebb megmérettetésnek ígérkezik a párharc velük szemben. Amiben bízhat Szenegál, hogy a védelmük jóval szervezettebb, mint akármelyik afrikai alakulatnak, vagy éppen a csoportbeli ellenfeleiknek, persze ez nem azt jelenti, hogy nem sebezhető a hátsó alakzatuk, de ha valaki, akkor ők fel tudják venni a gyors és attraktív kolumbiai támadójátékkal a harcot. Sok múlhat azon is, hogy mennyire tudja hozni magát majd a csapatuk sztárja Sadio Mané, illetve, hogy a túloldalon mire lesznek képesek a támadó szellemű játékosok. A tétel persze ugyan úgy áll rájuk, mint a japánokra, ha nem kapnak ki, továbbjutnak, így arra is lehet játszaniuk, hogy Kolumbia eredménykényszerben kell, hogy futballozzon. Amennyiben vereséget szenvednek, akkor az esetleges lengyel győzelem mentheti meg őket, igaz, itt már a gólkülönbséggel is matekozni kell majd ebben az esetben.

Kolumbia számára mondhatni pofonegyszerű a képlet, meg kell nyerni a mérkőzést, és övék a továbbjutás. Japán veresége esetén a döntetlen is jó lehet ugyan, de nem valószínű, hogy ezzel számolnának, hiába a jó gólkülönbségük a lengyelek elleni mérkőzés miatt. Játékukról túl sok biztosat jelenleg nem lehet még megállapítani, hiszen Japán ellen valós tudásukról nem tudtunk képet alkotni a korai kiállítás miatt, inkább csak az vélt sejtetni valamit, hogy emberhátrányban is ki tudtak egyenlíteni, az más kérdés, hogy végül így is sok lett számukra a 85 percig tartó emberhátrány. Lengyelország elleni meccsükön pedig, a nagyobb arányú győzelem, inkább a kinyíló lengyel védelemnek volt köszönhető, meg persze annak, hogy nem állították túl nagy feladat elé őket. Mindenesetre a szenegáliak elleni mérkőzésen elválik, hogy mindez mire elég egy olyan csapat ellen, amely valószínűleg visszahúzódva, és a kolumbiai hibára várva fog játszani.

Az első kalapos Lengyelország már a második kör után búcsúzott a világversenytől, a csoportból már csak ők nem juthatnak tovább, kiélezett versenyfutás a továbbjutó helyekért. (Fotó: Szergej Gric/MTI/AP)

Lengyelország számára már nem maradt más, csak harc a tisztes búcsúért, hogy legalább győzelemmel utazhassanak haza, a selejtezőcsoportjából rendkívül fölényesen léptek tovább, így ennél biztosan többre számítottak, de ha másért nem is, a becsületükért ki kell menniük a pályára, és mindent megtenni a sikerért. Lewnandowski ide, sima kijutás oda, Szenegál és Kolumbia ellen is csúfos vereséget szenvedtek, mindössze 1 rúgott, és 5 kapott góllal. Sok esetben láttuk már a világbajnokságon, hogy az addigi csoport utolsó, mintegy tét nélkül, fölállva a padlóról, megnyerte az utolsó csoportmérkőzését. Szaud-Arábia, vagy példának okáért Dél-Korea papíron erősebb ellenféllel szemben tudott diadalmaskodni, így azon sem kéne nagyon meglepődni, hogyha az amúgy jobb játékerőt képviselő Lengyelország, sebzett vadként behúzná utolsó csoportmérkőzését, a japánok kárára.

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr1414078585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása