Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

A B. csoport első két köréről egy kicsit másképp

Lehetőségeikhez képest remeklő Irán, szimpatikus Marokkó, és a két diadalmas futballóriás

2018. június 25. - Ragentleman

Az iráni antifutball működni látszik, hiszen felülmúlták Marokkót, aki nagyon szép támadásokat vezetett eddig a világbajnokságon, ám gólt még sem sikerült szereznie, ellenben Irán csapatának igen. Carlos Queiroz fiai hihetetlenül szervezetten, és a mérkőzésieket végig kontrollálva játszottak eddig, és megeshet az is, hogy továbbjutnak, bár ehhez azért nagy mértékű szerencse is kellene. Talán nem játsszák a legszebb futballt, de az biztos, hogy képesek gondot okozni, még olyan nagy csapatoknak is, mint Spanyolország, akik ellen abszolút mértékig játékban voltak. Mivel evés közben jön meg az étvágy, nem is lehet más a célja a portugál kapitánynak, mint jól védekezve, majd esetleg szerencsével találva egy gólt, végrehajtsák a földöntúli bravúrt és kiejtsék honfitársait, az Európa-bajnok Portugáliát. Persze ez tényleg csoda számba menne, de miért ne történhetne meg, ismerjük a kontinensviadal győztesének játékát, nem arról híresek, hogy több gólt akarnának lőni a győzelmet jelentő egynél, és a saját fegyverüket használva ellenük, ez egyszer akár fordítva is elsülhet.

      Folytatódhat Irán álma? (Fotó: brila.net)

Portugália persze szeretné elkerülni mindezt, és van is okuk bizakodni, Ronaldo remek formában játszik, a torna gólkirályi címére is eséllyel pályázhat, és tényleg irtózatosan nehéz elverni őket, és ugyebár a döntetlen is nekik kedvezne. A fő problémának az tűnhet a csapaton belül, hogy a Real Madrid sztárján kívül nem nagyon állt be senki sem tolni a szekerüket eddig, és azért már ő sem fiatal, ki tudja végig bírja-e ezt a tornát ilyen minőségben. Mindenesetre realitást tekintve a portugálok továbbjutása biztosnak tűnik a spanyolok mellett, az első hely kérdéséről pedig a gólkülönbség dönthet, mely a már biztos kieső, így valamilyen szinten megtört Marokkó ellenében nagyobb aránnyal kecsegtet Spanyolország számára.

Ha már Marokkó, akkor talán, mondhatni az egyik legszimpatikusabb "kiscsapat" díját el is vihetik, hiszen mindkét mérkőzésükön támadgattak, olykor igen tetszetősen, persze azért figyelve a védekezésre. Illetve talán mégsem eléggé figyelve, hiszen kétszer is 1-0-ra kaptak ki, de hát ilyen a futball, nem mindig az nyer, aki többet lő kapura. Mivel a számukra utolsó tét nélküli mérkőzésre készülnek a spanyolok ellen, vélhetően még inkább fel fogják adni a védekezést és szép játékot láthatunk majd a két csapattól, ám valószínűleg a dél-európaiak sikerével. Ha mást nem is, azért lehet szurkolni majd, hogy megszerezzék első góljukat a tornán, megérdemelnék.

Spanyolország elég meggyőző, legalábbis játékát tekintve mindenképp, ráadásul Diego Costa-nak is megy a góltermelés, hiszen már három gólnál jár. Nagy eséllyel ráhajtanak majd az első helyre és a csalódott, dekoncentráltabb Marokkóval szemben gólfesztivált rendeznek. Az ő kiesésükhöz már tényleg nagyon össze kéne állnia a dolgoknak, szóval felszabadultságtól sem lesznek mentesek a játékosok. Ami leginkább aggodalomra adhat okot a spanyolok háza táján, az David De Gea formája, aki bele-belehibázik mostanság a meccsekbe, ha sikerül felpörögnie, akkor a torna kapusa is lehet, csak erre már nincs sok ideje, hiszen a nyolcaddöntőben már nem nagyon fog beleférni a hiba a spanyol portástól. A csoport két záró mérkőzése közül tehát, ha szoros mérkőzést szeretnék végignézni, inkább a Portugália-Iránt választanám, amelyen jócskán kap majd szerepet a taktikai harc, ha pedig inkább sok gólos meccsre vágynék, a spanyol-marokkói párharcra szavaznék. Az, hogy születik-e meglepetés a csoportban, vagy itt minden a papírformának megfelelően alakul majd, az ma este elválik, azonban, reméljük egy kicsit jobban szórakozunk majd a 3. körön, mint a 2-on, a két 1-0-ás meccsen tettük.

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr2214068703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása