Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Svédország - F. csoport

Ibrahimovic nélkül a továbbjutásért

2018. június 15. - Ragentleman

Elkezdődött 21. futball világbajnokság, a mai nap első összecsapása az egyiptomi és az uruguayi válogatott között lesz nem egész egy óra múlva. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük. Nézzük tehát az F csoportot és benne a svéd válogatottat.

A keretben jócskán akadnak idősebb és fiatalabb játékosok is, így mondhatni a válogatott korösszetétele megfelelő, és bár van pár játékos, aki inkább a jövő csapatát alkothatja, a nagy öregek egy része még nekiveselkedik a tornának, talán az utolsónak. Ha már nagy öregek, a svéd válogatottból visszavonult, így a selejtezősorozatban sem játszott, az északi csapat legendája Zlatan Ibrahimovic. Lehet, hogy sokaknak nagyon hiányozni fog, az ő karaktere, és képességei, de az is igaz, hogy ez a kijutás, már nem az ő keze által sikerült, sokkal inkább egy nagyon szervezett, és rendkívül biztos lábakon álló csapatnak köszönhető.

Valószínűleg nem számíthatunk a svédektől, valami szemet gyönyörködtető futballra, és fantasztikus megoldások sem születnek majd a pályán minden pillanatban, de az biztos, hogy szoros mérkőzéseket játszanak majd. A rúgjunk egy gólt, és majd valahogy nyerünk taktikával ejtették ki Olaszországot, a catenaccio őshazáját, ez már önmagában hihetetlennek hangzik, úgy tűnik azóta is ezt gyakorolják a felkészülési mérkőzéseken, bár valószínűleg nem fog senkit sem zavarni Svédországban, ha végig nyerik a világbajnokságot csupa 1-0-val. Támadásban képesek egy-két húzásból helyzetet kialakítani, bár a befejezésekkel már akadnak problémáik. Mindemellett fő erősségük a stabil védekezésük lehet. Janne Anderson a klasszikus 4-4-2-es felállás híve, melyben a két belső középpályás rendszeresen besegít a védekező térfél megszállásában.

A kapuban a 28 éves Robin Olsen (Kobenhavn) foglal majd helyet, nagy valószínűség szerint.

A védelem jobb oldalán a rutinosabb Mikael Lustig (Celtic) játszhat, míg cseréje a fiatalabb generációhoz tartozó Emil Kraft (Bologna) lehet. A védelem közepén a csapatkapitány Andreas Granqvist (33), valamint a Manchester Unitedben szereplő Victor Lindelöf biztos pontja a gárdának, valamelyikük hiánya esetén Pontus Jansson (Leeds United) kaphatja meg a lehetőséget. A balhátvéd pozícióban a Werder Bremen játékosa Ludwig Augustinsson, vagy a Swanseaban szereplő Martin Olsson játszhat majd.

A középpálya közepén rutinosabb labdarúgók olvasztják egységbe a csapatot, Gustav Svensson (31), valamint a Hull City középpályása Sebastian Larsson (33) mellett Albin Ekdal (Hamburg) és Oscar Hiljemark (Genoa) is szóhoz juthat. A jobb oldalon Viktor Claesson (Krasnodar) helye biztos, cseréjeként Jimmy Durmaz (Toulouse) szerepelhet. A bal szélen, ki más, mint a csapat egyik fő erőssége Gulácsi Péter lipcsei csapattársa Emil Forsberg vezethet támadásokat.

A két csatár Janne Andersson játékrendszerében Ola Toivonen (Toulouse) valamint Marcus Berg lehet, akik egyaránt a 31. életévükben járnak. Pótlásukat a fiatalabb John Guidetti (Deportivo Alves), valamint a Belgiumban légióskodó Isaac Thelin oldhatják meg.

A szervezett játék lehet a csoportból való továbbjutás kulcsa, ha továbbra is ilyen stabilak maradnak hátul, bárkire veszélyesek lehetnek. Mivel Mexikó talán nem olyan erős most, a svédek nyugodtan megcélozhatják, a 2. továbbjutást érő helyet, bár első találkozójukon előbb túl kell jutniuk a rapszódikus teljesítményt nyújtó Dél-Koreán.

Tipp a csoportban: 2. hely
Tipp a végső helyezésre: nyolcaddöntő

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr9214050290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása