Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Peru - C. csoport

Reszkess C csoport Guerrero visszatért

2018. június 07. - Ragentleman


Már csak 8 napot kell várni és újra itt van a futball világbajnokság. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük.

Peru 36 év után jutott ki újra világbajnokságra, méghozzá az Új-Zéland elleni playoff párharcon keresztül. A csapat nagy része mexikói és brazil csapatokban rúgja a bőrt, de akadnak angliai, orosz, portugál és holland légiósai a keretnek. A perui csapat ereje elsősorban szervezettségében rejlik, kifejezetten jó formában van a csapat, ráadásul olyan válogatottakon tudtak felülkerekedni, mint a horvát, vagy az izlandi, úgyhogy semmiképp sem szabad lebecsülni őket.

Kifejezetten keményen, erőszakosan játszó alakulatról van szó, melynek játéka sok csapatnak nem fog ízleni. Támadásoknál, gyakran lőnek távolról is, és a kipattanó labdákra rendre, vércseként érkezik veterán csatáruk Paolo Guerrero. Védekezésben nagyon masszívak, olykor önfeláldozóak, támadásban pedig kifejezetten kombinatív játékot játszanak. Legnagyobb gyengéjük, legalábbis a játékosok nagy részénél, a komoly nemzetközi rutin hiánya lehet. Ricardo Gareca szövetségi kapitány alapvetően a 4-2-1-3-as felállás híve, melybe rendkívül jól illesztette be a gyors játékosokat a széleken, és remek lövőrepertoárt is sikerült a középpályára szerveznie.

Kapusposzton Pedro Gallese játékát láthatjuk majd a tornán, aki a mexikói Veracruz csapatában futballozik, esetleges cseréje Carlos Cáceda lehet.

Védelmében nem gyakori a változtatás, bal oldalon Miguel Trauco, a két belső védő pozícióban Christian Ramos és Anderson Santamaria szokott rendszeresen kezdeni, az ő cseréjük a veterán belső védő Alberto Rodríguez lehet. A jobbhátvéd szerepében pedig minden bizonnyal Luis Andvíncula-t láthatjuk.

A középpálya közepén Renato Tapia (Feyenoord), mellett az amerikai bajnokság légiósa Yoshimar Yotún, valamint valamivel támadóbb szerepkörben Christian Cueva szerepelhet.

A bal szélen Édison Flores (Aalborg), a jobb szélső támadó pozíciójában pedig a Watfordban futballozó André Carillo élvezi a bizalmat. A korábban Dzsudzsák Balázs, valamint Szalai Ádám játékostársaként a PSV-t, és a Schalke-t is megjáró Jefferson Fárfán (33) jelenleg a Lokomotív Moszkva játékosa, a két szélső, valamint a támadó középpályás szerepkörben is kiválóan megállja a helyét, bár valószínűleg rá már inkább csereként számít a szövetségi kapitány.

Középcsatár poszton sokáig nem lehetett biztosan tudni, hogy a válogatott csapatkapitánya Paolo Guerrero ott lehet-e majd egyáltalán a vb-n, hiszen doppingvétség miatt kiszabott 14 hónapos eltiltása torna időszakára is kihatna, de végül eltiltását felfüggesztették a világbajnokság idejére. Cseréje Raul Ruidíaz lehet.

Összességében a perui tényleg nagyon szervezett gárda, aki bárki dolgát megnehezítheti, akár Franciaországét is, bár elsősorban a csoportból való továbbjutáshoz a másik két csapat ellen kellene alkotni valamit, amelyre minden esélyük megvan. Azonban mivel a keret egyik tagja sem volt még kint világbajnokságon, ez a csoport kezdésnek lehet túl nagy falat lesz, mindenesetre kíváncsian várom mit tudnak nyújtani, ha már a 2. kalapból sorsolták őket a csoportba.

Tipp a csoportban: 4. hely
Tipp a végső helyezésre: csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr414028870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása