Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Az utolsó lépés a döntő előtt

Már csak négy csapat versenyben a világbajnoki serlegért.

2018. július 10. - Ragentleman

Ha Anglia és Franciaország jut a döntőbe a világbajnokságon, akkor biztosan olyan csapat nyeri, aki korábban már elhódította a serleget, ha viszont Belgium és Horvátország, biztosan olyan, aki még sosem ért révbe a torna története során. A horvátok ugyan egy alkalommal szereztek bronzérmet, de a belgáknak ezidáig egy negyedik hellyel kellett beérniük, legjobb helyezés gyanánt. A franciák és az angolok pedig, egyaránt egyszer-egyszer értek fel a világ trónjára, mindketten rendező országként. Az, hogy melyik két csapat képviseltetheti magát a döntőben kiderül, kedd és szerda este 8 órakor az elődöntők során.

Vajon melyik kettő fog örülni a négy sztár közül az elődöntőben? (Fotó: khelnow.com)

A francia - belga mérkőzés tulajdonképpen egy előrehozott döntőnek is beillik, ahol a nüanszok dönthetnek. Ha azt nézzük, hogy a belgáknak tulajdonképpen már volt egy ilyen csatájuk, és Brazília ellen okos játékkal sikerült kivívniuk a továbbjutást, akkor ők igazán benne vannak most a nagy meccsekben. Ellenben a franciáknak, azért könnyebb ellenfél jutott a negyeddöntőben, viszont azért nem nevezhető kifejezetten könnyűnek az ő útjuk sem idáig. Persze játékosállományban a franciák még mindig előrébb vannak a belgáknál, de azért ott sem lehet panasz a keretre. A minőségbeli különbség leginkább a középpálya közepén jöhet ki a két csapat között, ahol azért Fellaini és Witsel nem képvisel olyan szintet, mint mondjuk a másik oldalon Kanté, Pogba, vagy akár Tolisso. Azonban Belgium mellett szólhat a kapitány személye, aki nemcsak bátran, de eredményesen is nyúl hozzá a csapat felállásához, remekül igazítva azt az ellenfél gyengéihez, illetve saját erősségeikhez. A támadó szekciók nagy különmeccse lehet ez a találkozó, hiszen a Neymart olyan jól levédekező Meunier eltiltás miatt biztosan kimarad a belga csapatból, gyors támadókból pedig itt is ott is akad bőven, szemben, a talán nehézkesebb védőjátékosokkal. Aztán lehet, hogy pont ezért inkább azon fog múlni a győztes személye, hogy ki képes jobban kihúzni a másik méregfogait.

Horvátország amilyen meggyőzően játszott a csoportkörben, pont annyira lerombolt minden kialakult képet a játékáról az egyenes kieséses szakaszban. Kifejezetten visszafogott és bátortalan futballt mutattak ugyanis be, mind a dánok, mind az oroszok ellen, és egyedüli csapatként, mindkét rájátszásos találkozójukat hosszabbítás után, tizenegyesekkel nyertek meg. Az egyetlen esély arra, hogy lássunk még tőlük valami szépet, ha felszabadult játékkal rukkolnak elő. Az ő párharcuk Angliával, mindenképpen unalmasabbnak ígérkezik, mint a francia - belga, főleg, hogy a háromoroszlánosok is inkább a biztonsági játékot erőltették eddig. Legalábbis a svédek elleni mérkőzésből komoly következtetéseket nem vonhatunk le, hiszen nem tudni, hogy meggyőző játékuk, nekik, vagy a skandinávok gyengébb játékerejének volt köszönhető. Mindettől függetlenül, izgalmakban valószínűleg nem lesz hiány itt sem, mint ahogy az orosz - horváton sem volt.

Kialakult tehát a legjobb 4 mezőnye a világbajnokságon, nem feltétlenül azokkal a csapatokkal, akiket előzetesen oda lehetett várni, viszont talán ezért is volt különlegesebb ez a világbajnokság, a sok meglepetés miatt. Az, hogy Franciaország, valamint Belgium ott van, az a mutatott játék alapján nem meglepő, sőt tőlük azért lehetett várni a jó eredményt. Viszont a könnyű ág kialakulásának eredményeként, Anglia és Horvátország, ha nem is érdemtelenül került ide, de mindenesetre jókora adag szerencse is kellett hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr7514103853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása