Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

A D. csoport első két köréről egy kicsit másképp

Horvátország már a 16 között, de mellettük még bárki továbbjuthat.

2018. június 26. - Ragentleman

Alaposan felforgatta a D. csoportot a horvát és az izlandi csapat, melyek, ha jól játsszák meg kártyáikat, akár kézen fogva sétálhatnak tovább a nyolcaddöntőbe. Már az hatalmas meglepetés volt, hogy Izland 1-1-et játszott Argentínával, hát még az, hogy Horvátország gyakorlatilag kivégezte (3-0) a dél-amerikai válogatottat. Azért, hogy még se legyen sima a két európai válogatott továbbjutása, még Nigéria, Ahmed Musa vezérletével is beleszólt a küzdelembe, Izland felett aratott 2-0-ás sikerével. Így az afrikaiak most egyszerre vannak kényelmes helyzetben, mivel 2 ponttal több áll a nevük mellett, mint az argentinoké és az izlandiaké mellett, valamint nehéz szituációban is, hiszen az eddig a tornán nyeretlen Argentínával találkoznak, akik lehet, hogy 3. halovány lehetőségüket már nem rontják el. Mindenesetre sok mindent köszönhet Nigériának az argentin válogatott, hiszen ha mást nem, legalább életben tartották Messiék továbbjutási esélyeit. Persze azzal azért számoljunk, hogy Nigéria sem lesz könnyű ellenfél, és ki tudja, akár nyerhetnek is, márpedig akkor bármit is játszanak az izlandiak a horvátokkal, az afrikai ország csapata jut tovább déli szomszédaink mellett a csoportból, talán az lenne a legnagyobb meglepetés.

Noha az sem lenne sokkal kisebb csoda, hogy ha a VB újonc Izland menne tovább a csoportkörből Argentína helyett. Hiába ismerjük az utóbbi idők jó teljesítményét tőlük, attól még óriási eredmény lenne a szigetország csapatától a nyolcaddöntőbe való továbblépés. A továbbjutás alapját az argentinok ellen döntetlennel teremtették meg, de azért kellett ehhez Horvátország is, akit a selejtezősorozatban megelőzött Izland, ennek ellenére most mégis jót tettek velük. Mégsem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel Nigéria ellen, viszont a horvátok állítólag tartalékos összeállításban lépnek majd pályára, és könnyen lehet, hogy átadják Izlandnak a győzelmet. Ebben bízhatnak tehát az északiak, na meg abban, hogy Argentína elveri Nigériát, mert döntetlen esetén igencsak igyekezniük kell majd a gólok termelésével, ha pedig az afrikai válogatott diadalmaskodik ugye, egyenesen biztos, hogy kiesnek.

Alighanem a világbajnokság eddigi legszebb lövése. Úgy tűnik, hogy a legnagyobb probléma nem is az vereség volt az argentinok számára, hanem a sok kapott gól, nehéz helyzetben a dél-amerikaiak. (Fotó: Reuters)

Horvátország már biztos továbbjutóként várhatja a csoportkör utolsó fordulóját, sőt az első helye is csak nagy gólkülönbségű mérkőzések esetén foroghat veszélyben. Nem véletlen, hogy Zlatko Dalic szövetségi kapitány kihasználja majd a lehetőséget pihentetni az év során sokat dolgozó játékosait. Általában két felfogás között zajlik ilyenkor a harc, pihentessem a játékosaimat, vagy hagyjam őket valamennyire játékban, és legalább adjak nekik, egy rövidke játéklehetőséget. Mindegyikben van ráció, az már más kérdés, hogy ez mennyire teszik majd az eredménytől függő csapatoknak. Evvel kapcsolatban csak annyit, hogy még lehet jobban is járnak ilyenkor olyan játékosok szerepeltetésével, akik éhesek a sikerre, mert meg akarják mutatni, hogy nem csak a tartalékok közt van ott a helyük, mint olyan sztárokkal, akik csak mielőbb le akarják tudni a találkozót, lehetőleg sérülésmentesen.

Argentína helyzete egészen speciális, hiszen a horvátok elleni meccs után, már nagyon sokan vizionálták a kiesésüket, hozzáteszem teljesen jogosan, viszont Nigéria mondhatni adott nekik még egy esélyt, és félig-meddig a kezükben van így a sorsuk, ugyanis, ha tényleg lehengerlően fognak játszani, mint ahogy azt Jorge Sampioli ígéri, akkor akár le is dolgozhatják gólaránybeli lemaradásukat, ha egyáltalán szükség lesz rá, és Izland megnyeri a maga meccsét. Aztán persze, hogy sikerül-e a bravúr, mert innen már azért az lenne, vagy visszafelé sül el a dolog és a nigériaiak is meglepik őket, azt előre nem lehet tudni, mert ebben a csoportban bármi megtörténhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr3914073237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása