Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Brazília - E. csoport

Kiköszörülni a 4 éve esett csorbát

2018. június 12. - Ragentleman


Már csak 3 napot kell várni és újra itt van a futball világbajnokság. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük.

A legutóbbi világbajnokságon, talán a legnagyobb csalódást a Brazil válogatott okozta, amely noha bejutott az elődöntőbe, de nem valami meggyőző játékkal, ott meg a világbajnokságok történetének egyik legnagyobb zakójába futottak bele Németország ellen (1-7), és mivel ezt ráadásul hazai pályán kellet végignéznie a szurkolóknak, szem nem maradt szárazon. Mindehhez egy kis kitekintés, rendező ország csapata, az eddigi legnagyobb különbségű vereséget szenvedte el a torna történetében, az előző vb elődöntőjében. 

Általános igazság az aktuális brazil csapattal kapcsolatban, hogy ha jó kapusteljesítmény, és egy jól összeállt védelem társul a mindig veszélyes támadószekcióhoz, akkor a világon bármely csapatot képesek elverni. Most is így van ez, kiemelt fontosságú lesz a világbajnoki rekordgyőztes számára, hogy ez a tapasztalt, de talán sebességben gyengébb védelem megállja-e majd a helyét a nagy tornán. Ha abból indulunk ki, hogy mindössze egyetlen gólt kaptak az eddigi felkészülési mérkőzéseiken, mondhatjuk, hogy a védelem jól szuperál, ám ez valószínűleg inkább remek kapusuknak köszönhető, mintsem az olykor bizonytalankodó védelemnek. Továbbá az is kérdés, hogy ez a sztárokkal teletűzdelt alakulat mennyire lesz majd egyben csapatként. Mindenesetre a szövetségi kapitány érkezésével kissé átformálódott a gárda és a biztos középpályából kiindulva, villámgyorsan, életveszélyes akciókat képesek vezetni. Emellett nem lehet elmenni szó nélkül a Neymar és Coutinho között működő hihetetlenül erős kémia mellett, az ő kettősük játéka az egész válogatottét meghatározhatja. A szövetségi kapitány a 4-3-3-as rendszerben játszatja a brazilokat, amelyben a két szélső sokat változtatja a helyét, melynek köszönhetően nagyon kombinatív futballt alakított ki.

A brazil kapitány válogathat jobbnál jobb kapusai között, hiszen az első számú hálóőre Alisson az AS Romában remek idényt futott, valamint az angol bajnok Manchester Cityben szintén parádézott Ederson kapus is.

A védelemmel is a legnagyobb probléma papíron, a korindexük lehet, illetve, hogy csapatkapitányuk, Dani Alves sérülés miatt kénytelen kihagyni a világversenyt. Így valószínűleg a Danilo (Manchester City), Thiago Silva (PSG), Miranda (Inter), Marcelo (Real Madrid) összeállításban fog szerepelni a hátsó alakzat. Ennek köszönhetően olyan nevek ülnek majd a kispadon, mint Felipe Luís (Atletico Madrid) és Marquinhos (PSG). Emellett Tito mester sem David Luiznak, sem pedig Alex Sandronak nem szavazta meg a bizalmat a kerettagsághoz.

A középpályán is a bőség zavara áll fenn, de mivel Philippe Coutinhora (Barcelona) inkább a szélről befelé cselező irányítóként számít a kapitány, a legvalószínűbb választás a három belső középpályás szerepére a Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City) és Paulinho (Barcelona) trió. Amennyiben változtatni szeretne itt a kapitány, visszakerülhet ide Coutinho, de akár Roberto Firmino (Liverpool) is, előrébb játszva, árnyékék szerepkörben.

A támadó szekcióból persze kihagyhatatlan a sérüléséből nemrég visszatérő Neymar (PSG) és az eszméletlenül gólerős Gabriel Jesus (Manchester City). Persze rotációra is lesz így lehetőség, de a fennmaradó 1 szélső pozíción, a már említett Coutinho, Douglas Costa (Juventus) valamint Willian (Chelsea) hármas osztozhat.

Annyi a jó játékos Tite keretében, hogy a játéklehetőség hiánya, könnyen morális problémákhoz vezethet, a kezdőből kimaradóknál, mondjuk abból baj nem lesz, hogy ne lenne elég góllövő láb fent a gyepen. Csoportjukból való továbbjutás elvileg nem jelenthet problémát a selecaonak, és amennyiben Brazília védelme nem mond csődöt a világversenyen, akkor könnyen a döntőig menetelhetnek, hiszen támadójátékban az egyik legerősebbek a tornán.

Tipp a csoportban: 1.hely
Tipp a végső helyezésre: 2.hely

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr1514042062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása