Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

A G. csoport első két köréről egy kicsit másképp

Gólvágók, és két biztosan továbbjutó nézhetnek farkasszemet

2018. június 28. - Ragentleman

A lényegi kérdések már eldőltek a G. csoportban, biztos a két kieső és a két továbbjutó személye is, ha bármiféle tétet keresünk a csoportban, az az angol-belga csata a csoport elsőségért. Valamilyen szinten várható volt, hogy ez a csoport, mondjuk a B. csoporttal együtt a legegyértelműbb végeredményt fogja majd hozni, nos ehhez képest, a B. csoport mindkét nagy csapata megszenvedett ellenfeleivel. Sajnos azonban így sem maradt olyan csoport, ahol ne dőlt volna el a csapatok sora, már a második kör után. A csoport legkiélezettebb mérkőzése eddig a Tunézia-Anglia találkozó volt, ahol a 91. percben sikerült végül behúznia a mérkőzést a háromoroszlánosoknak (2-1). Anglia ezt követően a VB újonc panamai válogatottat 6-1-es kiütéssel küldte haza, ám a közép-amerikai válogatott szurkolói így is örömkönnyek közepette hagyták el a stadiont, a véghajrában szerzett történelmi találatuknak köszönhetően. Anglia és Belgium is kifejezetten élvezhető, támadós futballt játszik, így egymás elleni mérkőzésük azért vélhetően tartogat majd némi izgalmat magában.

Harry Kane, vagy Romelu Lukaku, mindketten a csoport elsőségre törnek, és a torna gólkirályi címére, egymás elleni párharcukból vajon ki jön ki jobban? (Fotó: skysports.com)

Belgium eddig lehengerlően játszott mind a két csoportmeccsén, előbb Panamát gyűrték le 3-0-ra, majd Tunéziát is lelépték, ugyanolyan arányban (5-2), így abszolút pont és gólazonossággal állnak holtversenyben az élen Angliával. Ezen a mérkőzésen mindkét edző bedobhatja majd azokat a játékosokat, akik amúgy nem, vagy csak keveset szerepelnének a világbajnokságon, már csak azért is, mert a nyolcaddöntős ellenfeleik a H. csoportból érkeznek majd. Persze nem bántva ezzel a Kolumbia, Japán duót, de azért egyikük sem tűnik olyan kifejezetten erős ellenfélnek, az angolok és a belgák számára. Ha ez a csoport nem is volt különösebben izgalmas, legalább gólból sokat hozott, így semleges és nem semleges nézőként is talán abban reménykedhetünk a leginkább, hogy góldús találkozót vív majd egymással a két gárda.

Tunézia, ha mást nem is, azt már elérte a csoportban, hogy jobb gólkülönbségével a 3. pozícióban tanyázik, ennek köszönhetően, ha célfutballt játszanának, a döntetlen is elég lenne Panama ellen a helyezés megtartására. Persze azért reméljük nem így lesz, és ha már egy tényleg gyengébb, és meglepetésre kijutó válogatott ellen játszhatnak meccset, megpróbálják ők is a lehetőségeikhez mérten a legjobb eredményt kicsikarni a találkozón. A továbbjutásukhoz bravúr kellett volna, aminek egy része majdnem meg is született az angolok elleni nyitómeccsükön, de ha már ez nem sikerült, legalább a búcsút emlékezetessé tehetnék. Tunéziának eddig egyetlen győzelem jutott világbajnokságokon, 1978-ban Mexikóval szemben diadalmaskodtak 3-1 arányban, megeshet, hogy ezúttal megpróbálják felülmúlni ezt, és megpróbálkoznak egy 2 gólnál nagyobb különbségű győzelemmel.

Panama történelmet írt, ennyi már elég is nekik, előbb kijutottak a világbajnokságra, óriási meglepetésre, többek közt az Egyesült Államok válogatottját is maguk mögé utasítva, majd ha már kijutottak történelmi góljukat is megszerezték, ezt a megvalósult álmot, már csak akkor tudnák fokozni, ha az utolsó csoportmeccsükön egy esetleges pontszerzéssel koronáznák meg a teljesítményüket. A feladat nem egyszerű, de szervezetten védekezve, talán ellen lehet állni a tunéziaiak rohamainak, elvégre, nem az angolokról, vagy a belgákról van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr2414078695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása