Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Marokkó - B. csoport

Az Atlasz oroszlánjai nagyvadra vadásznak

2018. június 05. - Ragentleman


Már csak 10 napot kell várni és újra itt van a futball világbajnokság. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük.

Marokkó volt az első afrikai csapat amely továbbjutott csoportjából a világbajnokságok történetében 1986-ban, erre most aligha van esélyük, pedig szerepel a csapatban olasz, angol, francia, holland, török és spanyol légiós is szép számmal, csak hát az a fránya csoportbeosztás. Mindenesetre hatalmas meglepetés lenne, ha az Atlasz oroszlánjai, megelőznék a portugál, spanyol kettős valamelyikét és akkor még az sem biztos, hogy egyáltalán Irán válogatottját elverik, hiszen eléggé összeszokott gárda a perzsáké is.

Hervé Renard alapvetően 4-2-1-2-1-es felállásban szereti harcba küldeni a csapatát, ahol az előretolt ék mögött elhelyezkedő, két támadó szellemű középpályás, előszeretettel vált oldalt egymással, hol az egyik, hol a másik oldalon feltűnve. Emellett remekül használják a széleket, és a támadásokba rendszeresen bekapcsolódó szélső védők révén gyakran a védők mögé tudják játszani a labdát. A pontrúgásoknál Boussoufa rúgótechnikájában is bízhatnak. Viszont mivel a szélső hátvédek sokat lépnek fel a támadásokkal, a helyükön válaszcsapást vezethetnek az ellenfelek, és a tizenhatoson belül is előfordulnak a határozatlanságból adódó hibák. Mindent egybevetve a marokkóiak tetszetős támadójátékot játszanak, viszont védekezésben bőven akadnak hiányosságok, így nem tudhatjuk mire lesz elég mindez erősebb válogatottak ellen, márpedig azokból csoportjukban kettő is szerepel.

A kapuban minden bizonnyal Munír kapus fog kezdeni aki a spanyol Numancia hálóőre, bár szerepel a csapatban a Gironás Bono is, ám Renard kapitány eddig, inkább előbbit favorizálta.

A védelem közepén a válogatott csapatkapitánya a Juventust erősítő Medhi Benatia mellett a legvalószínűbb Romain Saiss szerepeltetése, a Wolverhampton védekező középpályása a válogatottban rendszeresen hátrébb játszik, belsővédő pozícióban. Jobb oldalt a Real Madrid ifjú tehetsége Achraf Hakimi, vagy a középpályáról hátrébb játszó Dirar szerepelhet. A védelem bal oldalán pedig Hamza Mendyl kaphat helyet, vagy a jobb oldalról a balra átrakott Hakimi.

A középpálya közepén alapvetően három játékos alapembernek számít a marokkóiak francia mesterénél. A Feyenoordot erősítő Al Ahmadi, valamint a korábban az Anderlechtben, illetve az Anzsiban is megforduló Moubarak Boussoufa (Juhász Roland, majd Dzsudzsák Balázs csapattársaként), akinek korábbi szélső pozíció helyett a középpálya közepén talált új szerepkört a kapitány, ők ketten inkább védekező feladatot látnak el. Előttük, mintegy irányító pozícióban a Galatasaray támadó középpályása Belhanda élvezi a bizalmat.

Bal szélen az Ajaxban kitűnő évet futó Hakim Ziyech, míg a jobb szélső pozícióban a korábban a PSV-ben Dzsudzsák csapattársaként szereplő Nordin Amrabat kaphat szerepet, őt esetleg a másik Amrabat, a Feyenoord fiatal tehetsége Sofyan válthatja, védekezőbb szellemű csapat kialakítása érdekében. A középcsatár poszton sem gyakorta változtat Renard mester, így a rutinos törökországi légiós Khalid Boutaib pályázik a legnagyobb eséllyel rá.

Csoportjukat rögtön a legkönnyebb ellenféllel szemben kezdik, majd azt követi a portugálok illetve a spanyolok elleni mérkőzésük. Az Irán feletti diadal nem tűnik lehetetlen küldetésnek, viszont a csoport valamelyik továbbjutó pozíciójának eléréséhez már komoly bravúrra lenne szükségük.

Tipp a csoportban: 3.hely
Tipp a végső helyezésre: csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr7514023438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ragentleman 2018.06.10. 21:19:30

@ébrenjáró: Valóban, igazad van, elnézést a tévesztésért, javítottam.
süti beállítások módosítása