Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Nigéria - D. csoport

A "szupersasok" újra szárnyalnának

2018. június 11. - Ragentleman


Már csak 4 napot kell várni és újra itt van a futball világbajnokság. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük.

A felkészülés során Nigéria csoportbeli ellenfelét, a legfőbb esélyes Argentínát felülmúlta 4-2 arányban, ami már önmagában megsüvegelendő. Persze túl sok mindent nem árul el ez az eredmény, mert mégis csak barátságos mérkőzés volt, de a dél-amerikaiakat legyőzni, bármilyen összeállításban szerepeltek, komoly fegyvertény. Mindez csak megerősíti azt, hogy ez a csoport az egyik legkiélezettebb a tornán, ráadásul törleszteni való is akad bőven, akár az argentinoknak Nigériával szemben, akár a horvátoknak Izlanddal szemben.

A nigériaiak támadásépítése villámgyors, a legnagyobb erejük az egy az egy elleni játékokban lehet, ha valamelyik támadójuk lendületből tudja a védőkre vezetni a labdát, nagy bajban lehet az ellenfél. A játék kulcsa Victor Moses ragyogó formája lehet, a Chelsea támadója, komoly szerepet harcolt ki klubjában, miből, most a válogatott is profitálhat. Legnagyobb gyengéjük a rögzített szituációk utáni helyzetek elhárításából adódik, ugyanis fizikálisan és sebességben felveszik a hátvédjeik a versenyt más csapatok csatáraival, csak a fejjátékuk miatt van mitől tartaniuk, főleg úgy, hogy a csoportban Horvátország és főképp Izland is veszélyes a levegőben. Gernot Rohr szövetségi kapitány nagy valószínűség szerint 4-3-2-1-es felállásban fogja csapatát játszatni, így kellőképpen szét tudják húzni a mezőnyt középpályán, ezzel nagy területeket nyitva az egymás elleni versenyfutásokhoz.

Nigéria esetében Francis Uzoho, a Deportivo La Coruna 19 éves hálóőrének játéka szolgáltatja a fő beszédtémát. Uzoho a kvalifikációs sorozatot követően, az argentinok elleni felkészülési meccs szünetében mutatkozott be hazája válogatottjában, és azóta kiszoríthatatlan a kezdőből. Mondjuk ez olyan szempontból érthető, hogy ezen a meccsen, Nigéria első félidőben kezdő kapusa, többek közt megfogta a labdát a tizenhatoson kívül, a szabadrúgásból pedig gólt kapott a csapat.

Jobb oldali védőként, a középpályásként is szerepeltethető Abdullahi Shehu-t favorizálja a kapitány. A védelem közepén Leon Balogun (Mainz) és William Troost-Ekong szerepeltetésére van a legnagyobb esély, cseréjük Chidozie Awaziem (Nantes) lehet. A védelem bal oldalán Bryan Idowu játszhat, aki a másik oldalon szerepelne posztját tekintve, de megoldja a feladatát ebben a szerepben is.

A belső középpályán, a csapatkapitány John Obi Mikel mellett a keret legértékesebb játékosának, Wilfred Ndidinek (Leicester City) van biztos helye a kezdőben. Rajtuk kívül Onazi és Joel Obi kaphat még szerepet, vagy az offenzívebb felfogás érdekében, a támadó szellemű Etebo (Las Palmas).

Bal szélen nagy valószínűség szerint Alex Iwobi (Arsenal) játszik majd, jobb szélen pedig Victor Moses a Chelsea futógépe, vagy a robosztusabb Kelechi Iheanacho (Leicester City) léphet pályára. A csapatban Odion Ighalo az első számú középcsatár, de a már említett Iheanacho, vagy Ahmed Musa (CSKA Moszkva) is szerepelhet itt.

A talán legkisebb játékerőt képviselő csapat a csoportban Nigéria, de az legalábbis biztos, hogy a védelmük nekik a legsebezhetőbb, viszont ettől függetlenül minden esélyük megvan nekik is, a csoportból való továbblépésre. Ha meghúzgálják valamelyik nagyobb csapat bajszát, valamint elverik a talán legverhetőbbnek tűnő Izlandot, még bármi kisülhet ebből a tornából.

Tipp a csoportban: 4.hely
Tipp a végső helyezésre: csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr9814039824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása