Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Franciaország - C. csoport

A legértékesebb gárda nagy kimaradókkal is.

2018. június 06. - Ragentleman


Már csak 9 napot kell várni és újra itt van a futball világbajnokság. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük.

A C jelű kvartett toronymagas esélyese a francia válogatott, amely a legértékesebb kerettel rendelkezik a világbajnokság mezőnyében. Szövetségi kapitányuk Didier Deschamps már lassan 6 éve irányítja az alakulatot, amely a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett. A csapat legnagyobb ereje talán a keret mélységében van, hiszen tulajdonképpen lehetetlen úgy összerakni a kezdő 11-et, hogy ne maradjon ki egy topklub meghatározó játékosa. Kapásból a keretből is olyan játékosok maradtak ki, mint az Arsenal csatára és belső védője, Lacazette és Koscielny, valamint a PSG-s Rabiot, és akkor még folytathatnám tovább.

A francia csapat remek erőkből áll, és Deschamps kapitány posztonként több kiváló játékos közül válogathat, ami a hosszú torna esetén különösen előnyös. Viszont kérdés, hogy csapatként mennyire áll majd össze a válogatott. Az jól látható, hogy rengeteg egyéniség van a keretben, akik előszeretettel vállalkoznak lövésre, cselekre, legyen szó akár szélső hátvédekről, akár középpályásokról vagy csatárokról. A csapat kulcsfigurája Mbappé lehet, aki több poszton is képes kiemelkedőt nyújtani. Alapvetően is egy fiatal, gyors gárdáról beszélhetünk, viszont hiányosságuk, hogy egyéni megoldások jellemzik őket, és ez a csapatjáték kárára mehet. Deschamps mester a 4-1-2-3-as vagy a 4-2-1-3-as hadrend híve, így állítva fel védekezőbb, vagy támadóbb felfogású alakulatot.

A kapuban minden bizonnyal Hugo Lloris állhat majd a tornán, aki a Tottenhamben évek óta stabilan jó formát mutat. Ezen kívül a két belső védő Umtiti (Barcelona) és Varane (Real Madrid) helye körül nincsenek kérdőjelek a hátsó alakzatban, esetleges helyettesük Adil Rami lehet. A bal oldali védő szerepét Benjamin Mendy (Manchester City), vagy Lucas Hernández (Atletico Madrid) kaphatja meg, míg jobb oldalon a fiatal Pavard, vagy pedig Djibril Sidibé kaphat játéklehetőséget.

A védelem előtt közvetlen, labdaszerző szerepkörben N'Golo Kanté kihagyhatatlan tagjává vállt a csapatnak. Mellette kissé előrébb Paul Pogba, valamint Tolisso, szerepeltetése tűnik a legvalószínűbbnek, bár rotálási lehetősége is bőven akad a belső középpályán Deschamp mesternek. Bevetésre vár, Blaisie Matuidi (Juventus), valamint Steven Nzonzi (Sevilla) is.

Jobb illetve, bal szélen Kylian Mbappé és Ousmane Dembélé játékára van a legnagyobb esély, míg a középcsatár Antoine Griezmann lehet.

Amennyiben 2 védekező középpályással és egy támadó középpályással állna fel középen a francia mester, a Lyonban remek idényt futó Nabil Fekir lehetne a támadó középpályás, helyette a már említett Griezmann is játszhatna itt mint árnyékék, ebben az esetben Olivier Giroud lehetne a középcsatár a csapatban.

Ennek a francia csapatnak minden esélye megvan arra, hogy messzire jussanak a tornán, bár még rendkívül fiatal alakulat, és elsősorban a következő vb-re érhetnek be. A csoportból való továbbjutás mondhatni az első helyen elvárás a gárdának, és így talán a legerősebb csapatokat is elkerülnék, de a végső győzelemhez sokat kellene fejlődniük még csapatként.

Tipp a csoportban: 1.hely
Tipp a végső helyezésre: 4.hely

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr7414027708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása