Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Spanyolország - B. csoport

Szétpasszolnák a világot

2018. június 04. - Ragentleman


Már csak 11 napot kell várni és újra itt van a futball világbajnokság. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük.

Julen Lopetegui kinevezésével a tiki-taka és a villámgyors kontrajáték nagyszerű ötvözete lépett életbe a spanyol válogatottnál. Olyan ritmusváltásokra képes ez a csapat, amelyre csak kevesen a mezőnyből. Iniesta keretet ad a játéknak, és Thiagoval, valamint Iscoval kiegészülve az őrületbe tudják kergetni az ellenfelek védelmét. A gárda csapatrészenként és egészében is összeállt, nagyon egyben lévő társaság hatását keltik, úgyhogy gyenge pontjuk sem igen van. A legnagyobb hiányossága talán az lehet a spanyoloknak, hogy túl nagy százalékban pazarolják el a lehetőségeiket és nem tudják lezárni a meccseiket. Formáció szerint 4-3-2-1-es alakzatban játszanak, ahol az ék mögött elhelyezkedő támadó középpályások könnyed átfolyást biztosítanak a labdának a tizenhatos előterébe, így villámgyorsan fel tudnak állni az akciókhoz akár 7-8 emberrel is.

Kapusposzton David de Gea helye megkérdőjelezhetetlen, hiszen évek óta csúcsteljesítményt nyújt. A védelemben is leginkább Carvajal sérülése okozhat fejfájást a kezdőcsapat kialakításában. A jobbhátvéd ugyan állítólag felépül a torna kezdetére, de a kérdés, hogy ezzel párhuzamosan a helyét is visszaszerzi e vajon a kezdőcsapatban. Eddig pótlását nagyrészt a fiatal Odriozola jól megoldotta. Belső védő párosuk Ramos és Pique amennyire ellenségesek egymással klubjukban, annyira elmozdíthatatlanok egymás mellől a válogatottban. A védelem bal oldalán minden bizonnyal Jordi Alba fog kezdeni. Mindemellett, ha változtatásra lenne szükség hátul, a több poszton bevethető Nacho és Azpilicueta is kéznél lesz.

A belső középpályán Busquets sérülése óta a Koke, Thiago Alcantara, Iniesta hármas ágyaz meg a biztos passzjátéknak. Ha Busquets újra játékra alkalmas állapotba kerül, azt Koke bánhatja majd a leginkább.

A bal oldali támadó középpályás poszton Isco kizárólagos szerepeltetése biztosnak tűnik, jobb oldalon David Silva, vagy a fiatal Asensio kaphatja meg a lehetőséget. Középcsatár poszton a kapitány valószínűleg Iago Aspasnak vagy Diedo Silvanak szavaz majd bizalmat, meglepetésre a Chesea ászát, Alvaro Moratat ki sem vitte a világbajnokságra. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a Sául Nígez és Lucas Vázquez valószínűleg csak a padon fog ücsörögni a torna nagy részében.

Spanyolország könnyű csoportban kezd és viszonylag kényelmes ágra is kerülhet belőle, legalábbis, ha Portugáliát megelőzi, ebben az esetben, és ha javítani tudnak a helyzetkihasználásukon, akár a döntőig is elmenetelhetnek.

Tipp a csoportban: 1.hely
Tipp a végső helyezésre: győztes

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr3414021780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása