Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Kolumbia - H. csoport

A mindig veszélyes Kolumbia ismét ki tudja hozni magából a legjobbat?

2018. június 19. - Ragentleman

Elkezdődött 21. futball világbajnokság, ma az utolsó kvartett csapatai is bemutatkoznak a tornán. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük. Nézzük tehát az G csoportot és benne a kolumbiai válogatottat.

Négy évvel ezelőtt a negyeddöntőig menetelt Kolumbia fiatal csapata, játékosi a fél világot ámulatba ejtették nagyszerű futballjukkal és történetük legjobb világbajnoki szereplésével. José Néstor Pékerman mester akkor hatalmas sikert ért el, melyet most meg szeretne ismételni, vagy akár túl is szárnyalni válogatottjával. Érdekes Kolumbia helyzete, hiszen a felkészülés során Franciaországot két vállra fektették, azonban kikaptak Dél-Koreától, valamint, csak döntetlent tudtak elérni az egyiptomiak és az ausztrálok ellenében. Csoportjukat a talán legkönnyebb ellenfélnek ígérkező Japán ellen kezdik, de az egész csoportra igaz, hogy bárki továbbjuthat belőle, hiszen a válogatottak nagyjából azonos erősségűek. Középpályájuk talán egy kissé már idős, ettől függetlenül, remek elegye lehet ez a gárda fiatal és rutinos játékosoknak.

A szövetségi kapitány leginkább a 4-2-3-1-es felállást favorizálja, melyet gyakran alakít át 4-4-2-re 2 hátravont, védekező feladatokkal ellátott belső középpályással. Ezt a két felállást remekül tudja változtatni az eredmény alakulásával párhuzamosan. Gyengéjük, hogy szélső hátvédjeik hajlamosak megfeledkezni a védekezésről, valamint hogy gyors ritmusváltásokkal, könnyen szétzilálhatóak hátul. Ha egyszer támadásba lendülnek, nincs aki megállítsa őket, a kérdés, hogy támadásba lendülnek-e, mivel képesek belealudni a mérkőzésekbe, és kivárásra játszva a végtelenségig húzva gólszerzést.

Kapusposzton, ha nem történik valami óriási meglepetés, akkor az Arsenal hálóőre David Ospina neve fog szerepelni a kolumbiai kezdőcsapatban

A legfrisseb hír a keret összetételéről, hogy a csapat balhátvédje Frank Fabra sérülés miatt lemarad a világbajnokságról, ugyanis elszakadt a keresztszalagja, így minden bizonnyal a Girona balhátvédje Johan Mojica szerepel majd a védelem bal oldalán. A két belső védő posztjára, a Tottenham játékosa Davinson Sánchez, valamint a Barcelona tartalékja Yerry Mina a legvalószínűbb befutó. Pótlásukat az idősebb korosztályhoz tartozó Cristián Zapata (AC Milan) vagy Óscar Murillo oldhatja meg. A csapat jobbhátvédje minden bizonnyal a PSV légiósa Santiago Arias lesz majd.

A két védekező középpályás valószínűleg két rutinos játékos, Carlos Sánchez (Espanyol) és Abel Aguilar lesz majd, cseréjükként Wilmar Barrios, vagy Jefferson Lerma (Levante) szerepelhet. Támadóbb szerepkörben a csapat sztárja James Rodríguez (Bayern München) tűnhet fel, helyén esetlegesen, a szélen is bevethető Mateus Uribe játszhat.

Jobb szélen minden bizonnyal Juan Cuadrado (Juventus) kap majd lehetőséget, de megfordulhat itt akár Carlos Bacca (Villareal), vagy José Izquierdo (Brighton) is. A bal szélen szintén szerepelhet a már említett James Rodríguez, vagy Uribe, de akár Luis Muriel (Sevilla) is. Középcsatárként a csapatkapitányban, Falcaoban (Monaco) bízhatnak, cseréje Miguel Borja, vagy a már említett Carlos Bacca lehet.

Bármennyire is kiegyensúlyozott csoportjuk, azért Lengyelország mellett ők tűnnek a legesélyesebbnek a csoportból való továbbjutásra. Nem igazán tudni, hogy mi várható tőlük a világbajnokságon, hiszen úgy tűnik nincsenek valami jó formában, ezzel együtt ne feledjük, hogy erős csapatról van szó, és hogy a felkészülési mérkőzésekből nem lehet túl sok következtetést levonni. Amennyiben elkapják a fonalat, akár megint nagyot alkothatnak a tornán, de benne van a pakliban a korai leszereplésük is.

Tipp a csoportban: 1. hely
Tipp a végső helyezésre: nyolcaddöntő

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr7814056416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása