Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Tunézia - G. csoport

A jó formában lévő Tunézia

2018. június 18. - Ragentleman

Elkezdődött 21. futball világbajnokság, Tunézia 18-án lép pályára elsőként a tornán. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük. Nézzük tehát az G csoportot és benne a tunéziai válogatottat.

Nabil Maaloul 10 mérkőzéssel ezelőtt vette át a csapat irányítását és az ő jó eredményeinek is köszönhetően jutott ki végül Tunézia a világbajnokságra. Kiváló mérleggel rendelkezik a mester, mindössze egyszer kapott ki a tunéziai kispadon ezidáig, mégpedig Spanyolország ellen 1-0-ra, emellett 4 döntetlent és 5 győzelmet számlál. 

Tunézia válogatottja nem jön zavarba attól, ha erősebb ellenféllel szemben kell játszania, a portugálok elleni (2-2), valamint a már említett spanyolokkal szembeni mérkőzés során sem vallottak szégyent, és a támadásokat is forszírozva játszottak szoros mérkőzéseket. A tunéziaiak bátran vállalkoznak távoli lövésre a második hullámból érkezve. Védelmük viszont könnyen zavarba hozható, főleg beívelésekkel. A szövetségi kapitány a 4-2-3-1-es felállást részesíti előnyben, így a középpályáról fellépő játékosok remek lövőhelyzetekhez juthatnak.

Az első számú kapusa a csapatnak a csapatkapitány Balbolui, helyettese a francia másodosztályú Chateaurouxban védő Mouez Hassan lehet.

A jobbhátvéd pozícióban a Gent légiósa Dylan Bronn foglalhat helyet cseréjeként Hamdi Nagguez léphet pályára. A két belső védő poszt legfőbb várományosa Yassine Meriah és a török első osztályban futballozó Syam Ben Youssef, de szerepet kaphat itt a Leicester Cityben szereplő Yohan Benalounane is. Balhátvédként Ali Maáloul, vagy Oussama Haddadi (Dijon) játszhat majd.

A középpálya közepén védekező szerepkörben Ellyes Skhiri (Montpellier) és Ferjani Sassi szerepeltetése a valószínű, de helyet kaphat itt Mohamed Amine Ben Amor, vagy Ghayléne Chaalali is. Támadó középpályásként a Troyesban butballozó Saif-Eddine Khaoui, vagy a jobbszélsőként is foglalkoztatható Fakhreddine Ben Youssef léphet pályára.

Jobb oldali középpályásként a már említett Fakhreddine Ben Youssef mellett Anice Badri, míg bal szél Naim Sliti (Dijon) szerepelhet, cseréje a fiatal, mindössze 20 esztendős Bassem Srarfi (OGC Nice) lehet. Középcsatárként Wahbi Khazri, a Rennes támadó középpályásként is bevethető játékosa juthat szóhoz, vagy a veterán Saber Khalifa.

Tunézia akár okozhat is meglepetést az egyik nála erősebb válogatottal szemben, és ebben az esetben, akár bármi megtörténhet a csoportban, mindennek ellenére, egyértelműen nem ők számítanak a csoport favoritjának, bár a kvartett harmadik helyére így is illene befutniuk.

Tipp a csoportban: 3. hely
Tipp a végső helyezésre: csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr3314053570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása