Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Belgium - G. csoport

Megérve a komoly eredményre?

2018. június 16. - Ragentleman

Elkezdődött 21. futball világbajnokság, a mai nap már lejátszottak egy mérkőzést Franciaország és Ausztrália között. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük. Nézzük tehát az G csoportot és benne a belga válogatottat.

Négy évvel ezelőtt, az akkor egész Európát ámulatba ejtő futballjukkal érkeztek meg a világbajnokságra a belgák. Fiatal csapatukkal, akkor még nem tudtak komoly eredmény elérni, és ezt főleg a tapasztalatlanságuk számlájára írták, most ez már nem lehet kifogás. Mikor legyen kész ez a csapat valami nagyot alkotni, ha nem most, sztárjaik, De Bruyne, Hazard, Lukaku, jó formában vannak, félnivalójuk nincs, most már csak futballozniuk kell. A csapatból ugyan hiányozni fog Radja Naniggolan (AS Roma), de ez a csapat így is erős, és nincs más lehetőség, el kell fogadni a szövetségi kapitány döntését.

Ennél a belga csapatnál talán nincs gyorsabb alakulat jelenleg a világon, támadásaik tetszetősek, gyorsak és életveszélyesek. Talán a legnagyobb hibájuk is az, hogy ugyan képesek darabokra szedni bármelyik csapat védelmét, de ennek érdekében jelentős kockázatot vállalnak a védelem kialakításánál. Illetve ha egy igazán zártan védekező válogatottal találják szembe magukat, azért azok a támadások sem olyan lehengerlőek. Ugyan gyengébb képességű, a játékot nem annyira kontrolláló csapatok védelmét pillanatok alatt összekuszálják, de hogy mire mennek erősebb ellenfelek ellen a torna előrehaladott szakaszában, az már más kérdés. Roberto Martínez szövetségi kapitány a 3-4-2-1-es felállás híve, melyben a sebesség dominál, és a széleken, valamint középen is villámgyorsan felér a csapat a támadásokhoz.

A válogatott első számú kapusa a Chelsea légiósa Thibaut Cuortois, pótlását Simon Mignolet (Liverpool) oldhatja meg.

A három belső védő a Dedryck Boyata (Celtic), Toby Alderweireld, Jan Vertonghen (mindketten Tottenham) trió lehet. A rutinosabb Vincent Kompany (Manchester City) és Thomas Vermaelen (Barcelona) valószínűleg csak tartalék szerepkört kap majd.

A középpálya közepén Kevin De Bruyne (Manchester City) mellett Alex Witsel, Mousa Dembélé (Tottenham), vagy Youri Tielemans (Monaco) játszhat. A jobb oldalon Thomas Meunier (PSG), míg a bal oldalon Yannick Carrasco kaphat szerepet, helyükre csereként Nacer Chadli (West Brom) érkezhet.

A középcsatár mögött elhelyezkedő két villámgyors támadó Dries Mertens (Napoli), valamint Eden Hazard (Chelsea) lesz minden bizonnyal, míg az előretolt ék szerepe természetesen Romelu Lukakura (Manchester United) hárul majd. Támadásban csereként Thorgan Hazard (Mönchengladbach), Michy Batshuayi (Dortmund), valamint Adnan Januzaj (Real Sociedad) léphet pályára.

Ez a gárda képes lehet a végső győzelemre is akár, és a támadó futball egyértelmű diadala lenne esetleges sikerük, kérdés, hogy minden csapatot mattolni tudnak-e majd, aki az útjukba kerül. Mindenesetre a csoportból való továbbjutással nem lesznek gondjaik, sőt akár gólparádékra is számíthatunk majd tőlük a csoportkörben.

Tipp a csoportban: 1.hely
Tipp a végső helyezésre: negyeddöntő

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr3314052046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása