Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Németország - F. csoport

Címvédés nyomában

2018. június 14. - Ragentleman

Ma elkezdődik 21. futball világbajnokság, este 5 órakor össze is csap a nyitómeccsen a rendező Oroszország és Szaud-Arábia. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük. Nézzük tehát az F csoportot és benne elsőként a német válogatottat.

A német válogatott a felkészülési mérkőzéseken nem szerepelt valami túl jól, igaz ugyan, hogy nagyrészt erős válogatottakkal mérték össze tudásukat. Azonban osztrákok elleni vereség ide, szűkös győzelem Szaud-Arábiával szemben oda, attól még ez a német csapat nagyon-nagyon erős. Személy szerint őket tartom a torna fő esélyesének, így, hogy menesztették posztjáról Lopetegui kapitányt a spanyoloknál, a franciáknál és a braziloknál pedig inkább egyénileg nagyon erősek a válogatottak, nem pedig csapatként. Mindezzel Németország lenne a harmadik válogatott, amely megvédi címét a világbajnokságok történetében, nem mellesleg, megszereznék 5. címüket - az NSZK győzelmeit is beleszámítva - ezzel beérnék az örökranglistán Brazíliát. Mindenesetre, lehet, hogy ez a kérdés pont egy brazil - német döntőn fog eldőlni.

Nehéz bármilyen gyengét is mondani Németországgal kapcsolatban, gyorsak, rengeteg kiváló rugótechnikájú játékossal, majdnem minden posztra jut legalább két viszonylag hasonló képességű labdarúgó, és korban is jól megoszlik a csapat. Arról már ne is beszéljünk, hogy Joachim Löw a második leghosszabb ideje regnáló kapitány a tornán, így azzal sem lehet gond, hogy ne lenne összeszokott a gárda. Ha valamiben meg lehet őket fogni talán, az a lassabb középső védő párosuk, akiket egy-egy gyorsabb támadó gyakorta meg tud majd előzni, csak ugye amíg nagy nehezen sikerül feltörni a német reteszt, addig a támadásaikra is oda kell figyelni. Felállás szempontjából a legkedveltebb a csapatnál a 4-2-3-1-es, amibe már-már az unalomig be lettek illesztve a játékosok a mester által.

Három remek hálóőr is Joachim Löw rendelkezésére áll a világbajnokságon, vélhetően persze a csapatkapitány Manuel Neuer kap szerepet a kezdőben, de a cserék közt még ott ül majd Kevin Trapp és Marc-André ter Stegen is.

Belső védő poszton is több lehetősége van a csapatnak, de minden bizonnyal Matts Hummels és Jerome Boateng (mindkettő Bayern München) az elsődleges jelöltek. Mindenesetre pótlásukra Rüdiger, vagy épp Süle is beugorhat. Bal hátvéd pozícióban vagy Jonas Hector (Köln), vagy a Dárdai Pál féle Hertha-ban alapemberré váló Marvin Plattenhardt játszhat. A jobb oldalon kiszoríthatatlan a csapatból a Bayern München tehetséges jobbhátvédje Joshua Kimmich, viszont pótlása nem lenne egyszerű feladat, az inkább középhátvédként szereplő Ginter oldhatná meg a feladatot.

A középpálya közepén, védekező szerepkörben Toni Kroos (Real Madrid) és Sami Khedira (Juventus) a szövetségi kapitány kedvezményezettjei, de persze Ilkay Gündogan (Manchester City) és a fiatal Leon Goretzka (Schalke) is játéklehetőséghez juthat és minden bizonnyal fog is jutni, főleg, ha sokáig menetel a csapat. Irányító középpályásként Mesut Özil (Arsenal) szerepelhet, de a poszton bevethető még a már említett Gündogan, valamint a szélről középre vonva Julian Draxler (PSG), vagy Marco Reus (Dortmund).

A széleken gyakran variál a kapitány, a legvalószínűbb lehetőségek, a bal szélen a már említett Raus és Draxler, míg jobb szélen Thomas Müller (Bayern München) illetve Julian Brandt (Bayer Leverkusen). Középcsatárként a veterán Mario Gómez (Stuttgart), valamint Timo Werner (RB Leipzig) játszhat.

Minden adott tehát, hogy Németország, története során először megvédje világbajnoki címét, és 2014 után újra a magasba emelhessék a trófeát. A csoportból való továbbjutást papíron maximum Mexikó nehezítheti meg, de a svédeknek, vagy a mindig veszélyesen játszó koreaiaknak is lenne pár szavuk mindehhez.

Tipp a csoportban 1.hely
Tipp a végső helyezésre: 1. hely

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr714046774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása