Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Szerbia - E. csoport

Szép menetelés, vagy gyors kiesés, bármi előfordulhat.

2018. június 13. - Ragentleman


Holnap újra elrajtol a futball világbajnokság, a 2018-as torna a 21. a sorban. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük.

Mindössze 4 felkészülési mérkőzés óta irányítja csapatát Mladen Krstajic, de még mindig több ideje volt felkészíteni csapatát, mint a spanyol kispadra ma kinevezett Fernando Hierronak. Krstajic mérlege egyébként eléggé felemás, előbb kikapott Marokkótól, majd elverte Nigériát, majd szintén kikapott Chile válogatottjától, viszont Bolívia ellen 5-1-re diadalmaskodott. Ha ez a sorminta folytatódna a tornán is, hamar búcsút mondhatna további terveinek a kapitány. Önálló államként egyébként ez a második tornájuk, de mivel legutóbb a csoportkörben megfeneklettek, biztosan nagy erőket mozgósítanak majd a továbbjutáshoz.

A szerbek nagyon veszélyesek a levegőben, a szélekről és pontrúgásokból beadott labdák mindig fenyegetést jelentenek majd az ellenfelek védelmének. Emellett jól lőnek távolról, és ez igaz akár a támadásokhoz előszeretettel bekapcsolódó szélső hátvédjeikre is, így Kolarovra és Ivanovicra. Ki kell még emelni Adem Ljajic játékát, aki a játék képét is képes egymaga megszabni, leheletfinom kulcspasszaival kiugratva a támadókat. Főleg fizikumra építő sok mozgással járó futballjukban mindig van dinamika. Ha a testi fölényüket ki tudják használni, akár nagy dolgokra is képes lehet ez a gárda, mely egyenlőre csak fekete lóként várja a megmérettetést. Védekezésben a gyengéjük, hogy néhány gyorsabb, jól cselező támadó könnyen zavart tud kelteni a robosztusabb hátvédek között, valamint, néha nem tudnak mit kezdeni a védelem mögé betett labdákkal. Krstajic mester 4-3-3-as taktikával kezdett első mérkőzésén, de gyorsan átalakította azt 4-2-3-1-re, ami úgy tűnik jobban meg is felel elképzeléseinek, hiszen azóta sem változtatott, és úgy tűnik, így a középpályán is jobban át tudják hozni a labdát.

A kapuban a veterán Vladimir Stojkovic (34) élvezi a bizalmat, bár Marko Dmitrovic (Eibar) készen áll, hogy bármikor átvegye a helyét.

A védelem jobb oldalán a korábban a Chelseavel Bajnokok Ligáját is nyerő Branislav Ivanovic (Zenit), vagy Antonio Rukavina (Villareal) kaphat szerepet. A két belső védő Dusko Tosic (Besiktas) és a Fiorentina fiatal hátvédje Nikola Milenkovic (20) lehet. Balhátvéd pozícióban minden bizonnyal a csapatkapitány Aleksandar Kolarov (AS Roma) fog szerepelni.

A középpálya közepén, védekező szerepkörben a Manchester United alapembere Nemanja Matic, valamint a keret legértékesebb tagja, a 23 éves Sergej Milinkovic-Savic (Lazio) játékára van a legnagyobb esély, de játszott már itt a kapitány keze alatt Marko Grujic (Liverpool) és Luka Milivojevic (Crystal Palace) is. A középső támadó középpályás a Torino játékosa Adem Ljajic, vagy a jobb szélen is bevethető Andrija Zivkovic (Benfica) lehet.

A jobb oldalon alapvetően Dusan Tadic (Southampton) élvezi a bizalmat, cseréje az imént említett Zivkovic lehet. A bal oldalon a Hannover balszélsője Filip Kostic is biztos pontja a válogatottnak, az ő esetleges hiányában a szerb bajnokságban pallérozódó Nemanja Radonjic szerepelhet itt. A középcsatár poszt elsődleges várományosa a rendkívül gólerős Aleksandar Mitrovic (Newcastle), de a fiatal Luka Jovic (Franfurt) és Aleksandar Prijovic is bevethető a poszton.

Játékosállomány alapján Szerbia lenne a fő esélyes a 2. továbbjutást érő pozíció megszerzésére a brazilok mögött, de mivel a kapitány sem dolgozik elég ideje a csapattal, plusz talán nem is annyira az eredménycentrikusság, hanem mind inkább a bátor futball jellemzi déli szomszédainkat, így a masszív Svájccal szemben lehet, hogy bukni fognak. Azonban ha rátalálnak a megfelelő játékra az is lehet, hogy nagyon nehéz lesz őket megállítani.

Tipp a csoportban: 3.hely
Tipp a végső helyezésre: csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr7814044876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása