Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Horvátország - D. csoport

Revansra készülve

2018. június 11. - Ragentleman


Már csak 4 napot kell várni és újra itt van a futball világbajnokság. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük.

Horvátországnak, kerete alapján a csoport kérdés nélküli továbbjutójának kellene lennie, de persze nem minden a játékosok egyéni kvalitása, náluk is - akárcsak az argentinoknál - kulcskérdés, hogy sikerül-e ezt a rengeteg kiváló játékost egységgé kovácsolnia Zlatko Dalic szövetségi kapitánynak. Selejtezőcsoportjából a második helyen továbblépve, a Görögország elleni pótselejtezőn keresztül jutottak ki a világversenyre. Az új kapitány, furcsa mód az utolsó csoportmeccsüket megelőzően vette át a csapat irányítását, de érkezése meghozta a várt sikert, hiszen, előbb elverték az ukránokat a csoportban, majd az így kiharcolt playoff meccseken a hőn áhított kijutást is elérték.

Az elmondható erről a horvát csapatról, hogy rendkívül lendületes gyors csapat támadásban, előszeretettel adják be a labdát a lendületből érkező jól fejelő csatároknak, emellett remekül lőnek a tizenhatos előteréből is, úgyhogy támadójátékuk elég sokszínű. A gyengéjük a védelmük, amelyben ugyan jó idényt futott Dejan Lovren, de mind ő, mind pedig Vida hajlamos a bizonytalankodásra hátul, valamint ha a támadójátékukra igaz, hogy gyors, akkor a védelmükre meg az, hogy lassú. Emellett talán a támadásbefejezéseik hatékonyságán is javíthatnának valamennyit és akkor ez a horvát válogatott sokáig menetelhetne a világversenyen. Zlatko Dalic szövetségi kapitány alapvetően a 4-3-3-as felállást szorgalmazza, melyben helyet kapnak a középpályán a nagy nevek és a széleken a nagy kezdősebességű játékosok is.

A kapuban a tapasztalt Danijel Subasic (33) továbbra is élvezi a bizalmat, ám ha szükség lenne rá, Lovre Kalinic valószínűleg képes lenne a minőségi pótlásra

A jobbhátvéd szerepében az Atletico Madrid védője Sime Vrsaljko tűnik majd fel vélhetően. A két belső védő pozícióban a Liverpoolos Dejan Lovren, valamint Domagoj Vida (Besiktas) játéka biztosnak látszik, cseréik, a válogatott korábbi állandó jobbhátvédje, a 33 éves Verdan Corluka (Lokomotiv Moszkva) vagy a Leverkusen fiatal középhátvédje Tin Jedvaj lehet. A bal oldali védő posztját Ivan Strinic a Sampdoria játékosa töltheti be.

Sok válogatott örülne, ha olyan középpályája lenne, mint a horvátoknak, Ivan Rakitic (Barcelona) és Luka Modric (Real Madrid) mellett az Interes Marcelo Brozovic, vagy Milan Baldej (Fiorentina) játszhat, és akkor még nem beszéltünk a szintén a Real Madrid alkalmazásában álló Mateo Kovacicról, aki így is vélhetően csak csere lesz majd.

Bal szélen Ivan Perisic (Inter) játéka megkérdőjelezhetetlen, középen az ék szerepét Mario Mandzukic (Juventus), Andrej Kramaric (Hoffenheim), vagy Nikola Kalinic (AC Milan) kaphatja. Jobb oldalt Ante Rebic (Frankfurt), vagy Marko Pjaca (Schalke) szerepelhet a kezdőben, esetleg a középcsatárok bármelyike is kihúzodhat játszani a szélre.

A horvátok a világbajnoki csoportjukban találkoznak a selejtezők során őket megelőző Izlanddal, így Dalic mester megmutathatja, hogy meg lehet előzni a szigetország csapatát. Ehhez a keret ereje mindenképpen lehetőséget teremt és ha nem hibázik sokat a hátsó alakzat, jóformán kizárt, hogy ne menjenek tovább a csoportból, mivel támadójátékban nehéz elképzelni, hogy csődöt mondjanak. Persze mindehhez az is kell, hogy a csapat vezérei hozzák magukat, aztán az már más kérdés, hogy ha egy náluk erősebb válogatottal sodorja össze őket a szél, mire lesznek képesek.

Tipp a csoportban: 2. hely
Tipp a végső helyezésre: nyolcaddöntő

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr8014039814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása