Be lehet azt piszkálni, pöckölni, pörgetni!

Pörög a labda

Pörög a labda

Csapatmustra - Izland - D. csoport

Az izlandi csoda folytatódik

2018. június 10. - Ragentleman


Már csak 5 napot kell várni és újra itt van a futball világbajnokság. Ebben a sorozatomban bemutatom a csapatokat, azok legfőbb erősségeit, gyengéit, esélyeit és, hogy milyen játék várható tőlük.

Az a csoda lehet, hogy nem is akkora csoda, hanem sokkal inkább rengeteg energia ráfordításával elért siker, mindenesetre az tény, hogy egészen a 2016-os Európa-bajnokságig egyetlen alkalommal sem sikerült nagy tornára kijutnia Izlandnak. Azonban az északiak, akkor, nem elégedtek meg a kijutással és egészen a negyeddöntőig meneteltek. Idén nyáron újra sporttörténelmet írnak, hiszen, ezidáig még soha nem szerepeltek világbajnokságon. Álmaikat persze most is továbbírnák, annál is inkább, mivel Izland, selejtezőcsoportját megnyerve - épp egyik vb csoportellenfele Horvátország előtt - jutott ki a világversenyre. Papíron tehát továbbléphetnek a csoportból is, bár déli szomszédainknak is itt a legjobb lehetőségük a revansra. Az viszont elvitathatatlan, hogy az izlandi válogatott jelenleg, fénykorát éli.

Az izlandi kapitány, Heimir Hallgrímsson alapvetően a 4-4-2-es hagyományos felállás híve, melyben, olykor annyi változtatást szokott eszközölni, hogy a csapat sztárját, Gylfi Sigurdssont mintegy árnyékékként játszatva feljebb tolja, így 4-4-1-1-es formációra váltva. Az izlandiak, felíveléseken alapuló angolos futballt játszanak, a széleket jól használva. Rendkívül jó a fejjátékuk és épp ezért különösen veszélyesek rögzített szituációkból. Gyengéjük egyértelműen a nemzetközi rutin hiánya lehet, illetve az, hogy ha nem működik a szervezett csapatjátékuk egy meccsen, akkor Sigurdssonon kívül nem nagyon van, aki a hátára vegye a gárdát.

A kapuban a veterán hálóőr Hannes Thór Halldórsson (34) védhet, esetleges cseréje a fiatal mindössze 23 éves Rúnarsson lehet.

A klubjában, jobbára belső védőként szereplő Eyjólfsson, vagy Saevarsson játszhat majd jobbhátvédként a csapatban. A középső védők szerepét, vagy a két Rosztovos hátvéd egyike Ragnar Sigurdsson illetve, Ingason, vagy pedig a tapasztaltabb játékosok közé tartozó Árnason (35) töltheti be. Bal oldali védőként Skúlason, vagy az eredeti posztját tekintve középhátvéd Magnússon (Bristol City) szerepelhet majd.

A középpálya jobb oldalán, az egyébként inkább szélső támadóként bevethető Johann Berg Gudmundsson foglalhat helyet. A középpálya közepén a csapatkapitány Aron Gunnarsson (Cardiff City) mellett a csapat legértékesebb tagja az Evertonos Gylfi Sigurdsson szerepelhet, ha 1 előretolt ékkel lép pályára az alakulat, akkor Sigurdsson feljebb lép, és helyét a középpályán az Udinise labdarúgója Hallfredsson veheti át.

Elől az Augsburgos Alfred Finbogason mellett Björn Sigurdarson (Rosztov) vagy Bödvarsson (Reading) kaphat szerepet.

Izland válogatottja kifejezetten nincs jó formában, a felkészülési mérkőzések közül 2 döntetlen mellett mindössze egyet sikerült megnyerniük. Ettől függetlenül biztos, hogy egy ellenfelének sem lesz könnyű dolga ellenük, a nagyon komoly fizikumot igénylő párharcok erőltetésének köszönhetően. Csoportjukban Argentínán kívül mindegyik csapat verhetőnek tűnik, és a dél-amerikaiak sem mehetnek biztosra ellenük, úgyhogy érdekes küzdelmeknek lehetünk majd a szemtanúi. Mindenesetre az majd a tornán elválik, hogy tovább írják-e történetük legnagyobb futballsikerét.

Tipp a csoportban: 3.hely
Tipp a végső helyezésre: csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://porogalabda.blog.hu/api/trackback/id/tr1914039564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása